Mitsubishi heeft een goedkopere i-MiEV in de aanbieding

mitsubishi duur euh iMiEVDe aankoopprijs is altijd al een grote domper geweest op het elektrisch rijden. Hierdoor haken veel mensen af, dat hebben ze nu ook gesnapt bij Mitsubishi. Hun i-MiEV is bij ons bekend als de Citroën C-zero, die wij voor u reeds getest hebben. Ook hier kwam de aanschafprijs ter sprake en reageerden jullie massaal. (overdreven weergave van de realiteit)

Vandaag lanceerde Mitsubishi Motors Corp. dus twee nieuwe versies van de i-MiEV. Eén model waarvan de prijs een beetje naar omlaag gaat (van 38.000 naar 32.000 euro) en bij de andere versie krijg je dan weer meer bereik. Sinds de zomer van 2009 zijn er al 10.000 i-MiEV's verkocht en nog eens 4.000 onder de licentie van PSA Peugeot Citroën. Peugeot heeft in deze deze wagen weinig inbreng daar zij eigenlijk partner zijn van Nissan dat zijn eigen EV heeft, de  Leaf.  

De prijsverlaging is  mogelijk gemaakt doordat de kostprijs van de batterijen de laatste twee jaar flink gezakt is. Zoals bij de meeste technologische snufjes verwachten we dus binnen een aantal jaar nog veel meer EV voor minder Euro'tjes.

De nieuwe i-MiEV's krijgen respectievelijk de letters "G" en "M". De "i-MiEV G" is dan de duurdere van de twee met meer bereik (180 km) en de "i- MiEV M" moet het doen met slechts 120 kilometer bereik.

In de rand is er nog een leuk detail bekend gemaakt: De grote Japanse merken, zijn druk bezig met het ontwikkelen van een systeem waardoor de wagen de energie leverancier wordt voor je huis. Eén i-MiEV of Leaf zou dan in staat zijn een normaal huishouden, één dag van elektriciteit te voorzien. Wat het nut daarvan is begrijpen we niet goed aangezien we waarschijnlijk nog steeds onze elektronen in de omgekeerde richting zullen laten gaan.

Uitgebreide rijtest van de i-MiEV a.k.a. Citroën C-Zero vind je hier!

bron: Autonews

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws