EIB keurt sale-and-lease back van Saab goed

De top bij Saab heeft tegenwoordig weer wat goed nieuws te melden. Na de verontrustende berichten dat de productie alweer stil moest worden gelegd en dat ze zelfs de lonen niet meer konden betalen, konden de Zweden ons geruststellen met een Chinese samenwerking, verse cash en drie nieuwe modellen op de planning. Een ander aspect van dat reddingsplan is de sale-and-lease-back formule. Die laatste is vandaag goedgekeurd door de Europese Investeringsbank.

Dat wil zeggen dat Saab 50,1% van haar fabrieken zal verkopen aan, en nadien leasen van, een Zweeds consortium, beheerd door Hemfrosa Fastigheter AB, en dat voor een periode van 15 jaar. De deal zou Saab zo'n 28 miljoen euro cash opleveren.

De woordvoerder van de EIB, Pae Isaksson, was karig met zijn toelichting. "We have approved Saab's property deal. We have no further comments concerning Saab". Vrij kort door de bocht dus. De deal is alsnog niet 100% rond, want de Zweede overheid moet haar goedkeuring nog geven. Reden toch opluchting is er dus nog niet. De Europese Investeringsbank kan zich intussen buigen over het al dan niet goedkeuren van een samenwerking tussen Youngman, Pang Da en Saab.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:02
afbeelding van Techno Patat

ja man, de problemen zijn daar nog eventjes niet van de baan :p!

eerlijk is eerlijk: die nieuwe 95 is niet mis, maar ik zou hem door al dat slechte nieuws bijna niet durven kopen :p!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws