Audi weigert zetel te vervangen wegens "te dikke bestuurder"

We konden onze ogen niet geloven. De premium constructeur die zich al jaren bewijst door zijn service, kwaliteit en kunde laat zich dit weekend belachelijk maken na het bekendmaken van de volgende situatie. Een 120 kilogram zware Fransman zit na amper 2 jaar volledig door de stoel van zijn Audi Q5. De man is met zijn 1.85 meter volgens de Duitse constructeur als 'te dik' bevonden, waardoor Audi de zetel niet in garantie wil vervangen. Kan dit de marketingboeken in als 'hoe je niet met je klanten omgaat' ?

Het was niet de eerste keer dat Jacques, de Fransman in kwestie, zijn ongenoegen uitte. Enkele maanden na de aankoop van zijn wagen ging hij al eens klagen bij zijn dealer. De bestuurderszetel zakte door aan de linkerkant waardoor hij steeds richting de deur zakte. Niet alleen gevaarlijk, hij houdt er ook na elke rit rugpijn aan over. Na twee jaar zit hij er helemaal door en klopt hij aan de deur van Audi of ze de zetel willen vervangen. Want voor 50.000 euro verwacht je nu eenmaal een solide garantie en kwaliteit.

Het verhaal krijgt een verrassende wending wanneer Jacques bericht krijgt dat Audi de zetel niet zal vervangen, hoewel de garantieperiode toen nog liep. De reden was het te zware gewicht van de man, waardoor de stukke zetel zijn eigen schuld is en Audi zich dus van alle betrokkenheid onttrekt. Audi zegt dat ze voor een man van 1 meter 85 centimeter een standaardnorm van 101 kilogram gebruikt, dat wil zeggen dat Jacques 19 kilogram te zwaar is. Er volgde uiteraard meteen een rechtzaak. Volgens de advocaat van de Fransman werd er tijdens de testrit geen woord gerept over de corpulente lichaamsbouw van de potentiële koper. "Als het voertuig niet op zijn gewicht werd gemaakt dan had de dealer de plicht hem daarover in te lichten", zo zegt de advocaat.

Ook de Belgische persverantwoordelijke bij Audi Thomas De Meûter verdedigt zijn werkgever. "Een gewicht van 120 kilogram is wel heel extreem" zegt hij.

Via Het Nieuwsblad

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 20:14
afbeelding van Anonieme gebruiker

pff hij is en blijft gewoon te dik he... maar ze mochten hem wel vervangen.....

Anonieme gebruiker 20:35
afbeelding van Anonieme gebruiker

wat moeten ze dan zeggen tegen dikke klanten? rot op je bent te dik voor onze auto's dan heb je gelijk commissie voor gelijkheid van kansen op je nek>

Techno Patat 14:45
afbeelding van Techno Patat

Ik vind het ook belachelijk van Audi, oftewel moeten ze het vermelden bij aankoop, oftewel de stoel onder garantie vervangen!

Yvesw 18:50
afbeelding van Yvesw

Werkte Audi niet samen met Weightwatchers?

Challanger 20:02
afbeelding van Challanger

Deutsche grundligheid en premium klasse in het ontlopen van verantwoordelijkheid.

Kenny 21:06
afbeelding van Kenny

Sorry, maar 120 kilo is ook niet echt gigantisch overdreven he... Er bestaan kleinere (en goedkopere) wagens die dit wel aankunnen... Audi maakt zich hier belachelijk.

Karel 12:25
afbeelding van Karel

toch maar vreemd verhaal, er zal wel meer zijn :)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws