BMW stelt zijn Olympic fleet voor

bmw olypic fleetMag ik u voorstellen: de BMW voertuigen waar we het eerder al over hadden. Zoals je ondertussen al wel weet is BMW hoofdsponsor van de Olympische Spelen 2012 in London en dit wordt dan ook dik in de verf gezet. Bovenop de 30.000.000 pond die BMW al heeft betaald doneerden ze nog ééns 4000 voertuigen om de sporters van en naar het olympisch dorp te vervoeren. Welke juist?

Nee, helaas geen ///M-power hier. De organisatie vroeg uitdrukkelijk dat elk voertuig een CO2-uitstoot onder de 120g/Km heeft.  BMW luisterde goed en voorziet voertuigen die zelfs helemaal geen CO2-uitstoten... tenminste niet om ze te gebruiken. De CO2 voor het produceren van die wagens laten we maar even in het midden. (Al is BMW best eco-friendly qua fabrieken). 

De voertuigen zijn er van alle soorten: Beginnende bij 400 fietsen, 200 Mini-E's, 1 Serie Coupé Active-E's (die we in Genève hebben gezien). Oh ja, BMW maakt ook nog motoren, je weet wel die met twee wielen en zo'n windschermpje. Die zijn uiteraard ook van de partij! De "spannendste" is de nieuwe 5 Serie ActiveHybrid, voorzien van een twin-turbo benzine motor die gekoppeld is aan een elektro motor.

Om het lijstje wat op te vullen zitten er twee van BMW's zuinigste diesels bij: de 320d en 520d EfficientDynamics (rijtest hierzo). Respectievelijk 109 en 119g/km CO2 en om wel héél saai af te sluiten: BMW heeft nog een Pedelec opvouw fietsje dat een 25 km bereik heeft, klaar staan voor de show te stelen...

car

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick Degroeve 18:29
afbeelding van Yannick Degroeve

met hier bedoel je in London? foto's welkom!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws