Elektriciteit in huis uitgevallen? i-MiEV to the rescue!

IMIEVMitsubishi is hard aan het werken aan een batterij-systeem met een hoger Wattage dan de huidige 100 Watt. Die 100 Watt is momenteel goed voor je gsm of gps op te laden tijdens het rijden. Het doel is ongeveer 1500 Watt, zodat je je rijstkoker of microgolf kan gebruiken. Dit klinkt vreemd maar er is een logische verklaring voor.  Alhoewel...

 

In Tokyo zijn er meer en meer problemen met de elektriciteit die uitvalt. Door de sterke groei van de stad, geraakt het hele elektrische net voortdurend overbelast. En daar zit je dan met je half gare rijst. Oh de horror. Mitsubishi, Toyota en Nissan slaan de handen in elkaar om een systeem klaar te stomen (heb je'm?) waarmee je je auto zal kunnen gebruiken als back-up batterij.

Met een extra toestel zal je de lekkere volts zo uit je i MiEV kunnen trekken en vormt het een AC-signaal zodat je al je huishoudelijke toestellen kan gebruiken. Al zal dit toch beperkt zijn, 1500 Watt is nu ook weer niet zòveel. Nissan heeft dit systeem al zo goed als klaar en wil vanaf september dit ook aanbieden aan zijn klanten.

De Nissan Leaf heeft een batterij met 2400 Watt capaciteit, al is het vrij onwaarschijnlijk dat ze die ook volledig zullen vrijgeven voor thuisgebruik. Met een nieuwe versie van de Leaf's batterij is wel 24 kilowatt/uur beschikbaar. Volgens Nissan genoeg om een normaal gezin twee dagen van elektriciteit te voorzien. Tenminste als ze enkel gebruik maken van het hoognodige… Laat die Playstation en Flatscreen dus maar uitstaan.

Mijn persoonlijke mening: Allemaal goed en wel maar als het elektrische net te lang buiten dienst is heb je ook geen auto meer, want zijn pillen zijn plat.

bron: AutoNews

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:25
afbeelding van Techno Patat

Jaman wat een droge humor in deze tekst! Bij deze: I LIKE IT :D! haha ^^!

ot: (zie dat ik anders weer commentaar krijg dat ik teveel offtopic praat... Nu ik er over nadenk, tis al lang geleden dat de redactie mij onder m'n voeten gaf voor m'n gezever...)

de echte O.T dus :p! : Ik vind het concept niet slecht, het werkt een beetje als een UPS! Maar dan wel met het vermelde nadeel, als je dan ergens naartoe moet sta je daar met een lege batterij...

Sven 23:57
afbeelding van Sven

volgens NY Times is de bedoeling dat ze de accu's als backup gaan gebruiken, zodra voor de elektrische auto afgeschreven zijn. Zo zou een accu van de LEAF afgeschreven zijn na een tiental jaar, terwijl ie dan nog 70 procent van zijn laadcapaciteit bezit. Op die manier hebben ze een tweede leven en kan het probleem van de afbraak wat opgeschoven worden.

Yvesw 20:16
afbeelding van Yvesw

Over offtopic gesproken... Wanneer wordt er eens een online GT5 sessie gehouden van Autofans.be? :)

Techno Patat 16:00
afbeelding van Techno Patat

@yves: zodra dat ik een ps3 heb gekocht en jij een facebook event aanmaakt?

@sven: Kijk, dat vind ik nu eens een schitterend plan! Lost direct heel wat problemen op!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws