Ford zwiert alle CD-spelers buiten en maakt plaats voor Cloud

Ford maakt bekend dat ze in alle nieuwe Europese modellen de CD-speler overboord zullen gooien. Dat zou weinigen onder ons mogen verrassen, want de CD verkoop is de laatste jaren gedaald tot een kruimeltje van dat wat het ooit was. Wie ooit nog een diskette kocht, nadien een CD-rom kocht en nu alles op USB of op een server zet kent die evolutie vast. In de UK is de platenverkoop zodanig gekelderd dat de digitale muziek 98 procent van de muziekmarkt voor haar rekening neemt. Ford wil op die evolutie inspelen en zal voortaan enkel poorten aanbieden.

Het gaat uiteraard niet enkel om USB poorten, maar ook om Bluetooth connectivity en DAB radio (Digital Audio Broadcasting). Ford zal ook het SYNC systeem op Europees grondgebied uitbrengen, in Amerika bestaat het al langer. Dat systeem biedt naast de USB, SD, bleutooth en RAC poorten ook een draadloze (duh?!) hotspot voor vijf toestellen aan in de wagen. Niet slecht, want zo kunnen bloggertjes als ons zich zelf in de wagen nuttig maken. Het systeem maakt ook gebruik van de verschillende cloud diensten zoals de iCloud van Apple en Google Music. Dat laatste maakt zelfs een iPod of MP3 speler overbodig. Is de USB nog een lang leven beschoren? Allicht niet. Tegen 2015 zou het SYNC systeem verkrijgbaar zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 17:51
afbeelding van Anonieme gebruiker

-- Edit: Bedankt, aangepast.

Kenny 20:46
afbeelding van Kenny

Bwa, de enige reden dat ik nog CD's afspeel is omdat ik simpelweg geen USB, AUX of SD-poorten heb in men radio. Bij m'n volgende is dit een must.

Ik vind dit een heel goed idee van Ford, zeer vooruitstrevend. Wel jammer dat het pas in 2015 beschikbaar zal zijn.
Cloud is in, hoewel ik vrees dat de gemiddelde gebruiker het niet zal verkiezen boven de USB-stick, simpelweg omdat het illegaal downloaden van muziek niet via de cloud-services kan, tenzij het gratis wordt aangeboden. De commercanten zullen weer klaar staan met hun abonnementjes :-))

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws