Werkt Nissan aan een Mazda MX-5 rivaal?

Volgens de geruchten werkt Nissan aan een tegenstander voor de Mazda MX-5. Die nieuwe sportwagen zou reeds in ontwikkeling zijn en zou gebouwd worden op een nieuw platform, naar alle waarschijnlijkheid van het Daimler-kamp, waarmee ze goed samenwerking. Ook de Nissan 370Z zou op dat platform worden gebouwd. Opmerkelijk is dat Nissan de Britten van Lotus ter hulp vroegen om de sturing van de wagen op punt te stellen. Wat er onder de kap gaat schuilen en of hij er nota bene zelfs komt, is nog maar de vraag. Een hybride en/of elektrische variant is uiteraard niet uit te sluiten. Mochten de geruchten gelijk krijgen, dan zien we de wagen in 2013 op het podium verschijnen.

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Waxweazel 14:51
afbeelding van Waxweazel

Dit is eigenlijk al sinds 2008 dat men plannen daarvoor had.
Samen met Renault had Nissan het plan opgezet om een kleine achterwielaangedreven sportieve coupé of cabrio/roadster te maken.
Voor Renault zou het de reincarnatie van het Alpine merk betekenen en voor Nissan de opvolger van de Silvia of de 200SX.
De motor die in het concept van Nissan lag was bedoelt hiervoor en deze ligt nu in de Nissan Juke, namelijk de 1.6 DIG-T met 192pk.

Mesoerrie 18:08
afbeelding van Mesoerrie

Altijd leuk een betaalbare roadster, hopelijk komt ie er.

Anoniempje 19:48
afbeelding van Anoniempje

en kia ook al blijkbaar...
https://autofans.be/content/kia-gaat-een-poging-doen-om-de-mazda-mx-5-te...

groeten van een trotse MX-5 NC eigenaar! :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws