Vanaf 2014 maakt Alfa Romeo weer auto's

Alfa Romeo maakte op de autoshow in Frankfurt haar planning naar de toekomst toe bekend. En daar zitten gelukkig weer enkele sedans en wat speelgoed tussen. Zo is er de 4C en een SUV gepland voor 2013 en komt er een achterwielaangedreven sedan in 2014. Nog in 2014 komt er een nieuwe spider op de markt. De Giulia komt er in, hoe raad je het, 2014. Een hele hoop nieuws dus voor 2014, al is het maar de vraag hoeveel daarvan 'nieuw' is, en dus geen plakwerk is van een Chrysler model. Maar goed, Alfa heeft plannen om nog eens een volledig aanbod aan modellen te bouwen, en dat juichen we toe.

Vandaag kan je op zijn minst stellen dat de Fiat groep zich beperkt tot het C segment. Bij Alfa Romeo vindt je niets groter dan de Giulietta en die is goed voor 4 volwaardige zitplaatsen. Fiat en Lancia, die tot dezelfde groep behoren, kregen onlangs enkele Chrysler modellen toevertrouwd, al is het daarvan nog afwachten hoe die onthaalt worden op de Europese markt. En met het stopzetten van de productie van de 159 zit Alfa Romeo nog zeker twee tot drie jaar zonder sedan. Welk voordeel ze daarmee willen bereiken is ons compleet onduidelijk.

4C...
Waar we nu alvast naar kunnen uitkijken is de 4C, een semi-supercar die ons eerder in Genève werd getoond. De tweezitter zou technologie en materialen meekrijgen vanuit de 8C. Het zou tevens de eerste Alfa zijn die opnieuw in Amerika wordt verkocht. Onder de kap schuilt een 1750 cc turbo viercilinder benzinemotor, die is goed voor zo'n 200 pk. Dat blok, dat wordt gekoppeld aan de TCT automatische versnellingsbak, beschikt over alle technologie dat Alfa Romeo vandaag kan bieden. Zo heeft hij direct injectie, een turbo, dubbele continu variabele kleptiming en een controlesysteem om het turbogat te dichten/voorkomen. De sprint naar 100 km/u werkt hij af in 5 seconden, de topsnelheid bedraagt 250 km/u.

SUV...
Over de plannen die Alfa Romeo zou hebben met hun SUV zijn al veel geruchten de ronde gegaan. Tot nog toe hield Alfa de lippen stijf, behalve dan dat ze de komst ervan bevestigden. We schreven een jaar geleden een artikel dat Alfa Romeo plannen zou hebben voor twee SUV modellen. Daarmee zouden ze alle pijlen richten op de Audi Q3 en Q5. Dat segment mag je ondertussen uitbreiden met de Evoque, X1, X3, etc...

Giulia...
De lang verachte sedan zou er eind 2013 / begin 2014 dan eindelijk aankomen al bleef het tot vandaag nog muistil. Er is nog geen concept te bespeuren en ook echte details blijven uit. Het is dus maar de vraag of Alfa optijd klaar geraakt. Of zou ook dit een verkrachte Chrysler worden?

Een ding is zeker, Alfa Romeo geef ons met deze planning wel het vertrouwen dat het Italiaanse merk terug op de kaart kan gezet worden. Want met vandaag een kleine Mito en iets grote Guilietta hebben ze zichzelf, al dan niet bewust, compleet weggecijferd. Gelukkig dat ze onder de kap nog meekunnen met de concurrentie, anders had het er waarschijnlijk nog triestiger uitgezien voor de Italianen.

productieplan alfa romeo
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:41
afbeelding van Techno Patat

Die Large sedan, is dat dan richting E-klasse/A6 concurrent? Ik heb hoop op vooral die nex spider en die 4c! Ik hoop maar dat die Guillia niet 'overdesigned' gaat zijn!

Een Alfa is mooi en sexy juist door z'n simpel lijnenspel waar er wel is over nagedacht! Maar als ze er zooo lang over moeten tekenen vrees ik dat ze een beetje teveel lijntjes en hoekjes gaan op die auto zetten!

Annyways: Ik hou mijn hoop hoog!

Nathan 18:41
afbeelding van Nathan

"(RWD, V6)" lezen bracht een fantastische smile op mijn gezicht!

Cuore Sportivo 19:57
afbeelding van Cuore Sportivo

Dat belooft een mooie toekomst te worden, wel jammer dat het nog zo lang gaat duren. Zo gaan er vrees ik heel veel 159-klanten verloren gaan.. (zelfde verhaal als 166-rijders, rijden ofwel nu nog met 166 of zijn overgestapt naar een Duits alternatief)

Quin 10:30
afbeelding van Quin

De Giulia, de SUV en de lancering naar VS worden allemaal uitgesteld en Alfa noemt dat een plan :s?

Ik zou niets liever willen dan dat ze dit weer te boven komen, maar een leeg gat van 3 jaar tussen de 159 en de Giulia + geen nieuwe betaalbare modellen tot eind 2013 (dat is 2 volle jaren (!) teren op MiTo en Giulietta die het nu al niet schitterend doen), lijkt me gewoon uitstel van executie.

Daarnaast hoop ik ook ten zeerste dat dat Chrysler-monster niet opduikt in de Alfa's. Voor noodlijdende merken doet men al eens aan rebadging. Dan keert m'n maag helemaal om.

Aan Alfa om me het tegendeel te bewijzen :).

Mesoerrie 18:34
afbeelding van Mesoerrie

Hoe je dergelijke beleidslijnen kan uitstippelen is mij volkomen onduidelijk.
Wanneer je eenmaal klanten verworven hebt, is het toch maar pure logica om die klanten te willen behouden in de toekomst.

Ik hou mij hart vast voor Alfa... Dit plan ziet er misschien mooi uit, maar als ze nu al zoveel moeite hebben om de Guilia uit te brengen, dan vraag ik mij af hoe ze binnen 3 jaar 5 nieuwe modellen kunnen uitbrengen.

Techno Patat 11:32
afbeelding van Techno Patat

@nathan: Bij mij een donkere grimas! Want weet je aan wat ik dan denk: 300c! En als ze die gaan gebruiken gaat Alfa heel wat verliezen van m'n aanzien!

fonzie 17:02
afbeelding van fonzie

Wordt tijd dat er een betaalbare spider komt bv op basis van de mito ??

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws