Volkswagen investeert 62,4 miljard in 5 jaar

Een voorbeeld van ironie binnen de auto industrie. Saab zoekt al een half jaar iemand om haar schulden van 150 miljoen euro af te lossen en Volkswagen maakt vandaag bekend een slordige 62,4 miljard euro te investeren binnen dit en vijf jaar om zo de grootste constructeur ter wereld te worden. Beide merken zijn uiteraard niet vergelijkbaar, maar het geeft maar aan welke verschillen in budgetten er zijn. Volkswagen maakte die plannen in Frankfurt bekend en wil zo Toyota, Hyundai en GM voor blijven.

Volkswagen CEO Martin Winterkorn maakt bekend dat het geld vooral gebruikt moet worden voor investeringen in milieuvriendelijke technologiën, nieuwe modellen en fabrieken. Dat laatste werd al concreet gemaakt. Zo zou Volkswagen nu al plannen hebben klaar liggen om twee nieuwe fabrieken te openen in China, waardoor het totaal op 11 stuks komt. Daarmee heeft Volkswagen 62 fabrieken wereldwijd. De Chinese partners, Shanghai-Volkswagen Automotive en FAW-Volkswagen Automotive, zullen in de loop van 2016 nog een extra bedrag van 14 miljard euro investeren.

Die extra fabrieken moeten de enorme vraag vanuit China stillen. Dit jaar zou de Volkswagen groep niet minder dan 2,4 miljoen wagens verkopen op Chinese bodem. Wereldwijd steeg hun verkoopscijfer met 5 procent, tot 7,2 miljoen wagens, SUV's en (lichte) transporten.

Naast China speelt Volkswagen ook in op die andere grote markten mee, Rusland en de Verenigde Staten. Zo opende VW onlangs nog een fabriek in Tennessee om de vooraad er aan te kunnen houden.

Via Autonews

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:20
afbeelding van Techno Patat

Grappig dat Hyundai nu al plots in het rijtje staat van grootste :p!

Verder: Ahja, ik ben blij dat ze nog inversteren in meer fabrieken en groter! geeft de wereld nog het teken dat er nog WEL ergens geld rolt en dat die crisis dus voor de overgrote helft overropen is door de media wat het enkel erger maakt...

terug ot: Nu vraag ik me toch af wat volkswagen eigenlijk denkt, ooit gaan ze toch op het piek komen en kan het enkel dalen! En dan hebben ze enooorm veel fabrieken te sluiten, investeringen die verloren gaan etc om nog maar niet te spreken van negatieve reclame! ik zou het personelijk iets voorzichtiger en kalmer aanpakken... Of toch vooral niet zo hoog van de toren blazen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws