Nissan GT-R zou 40 pk extra krijgen in 2013

De Nissan GT-R voor modeljaar 2012 staat amper koud na onze test of er zijn al geruchten dat er een nieuwe variant volgt in 2013. We vroegen het nog aan de persdame bij Nissan Belgium, met de vraag of zij er iets van wist. Ze vertelde ons dat zodra de ingenieurs er wat extra vermogen kunnen uitpersen er allicht een nieuwe variant zit aan te komen. En gelijk had ze. Want voor 2013 zou de GT-R 40 pk extra krijgen uit zijn 3.8 liter V6 terwijl de CO2 en verbuikswaarden naar beneden gingen. Verder zouden ook de ophanging en de versnellingsbak aangepakt worden.

Reacties: 7 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim 18:34
afbeelding van Wim

yes, dat heeft de gt-r nu echt nodig :) een beetje geluid binnenin zou wel welkom zijn

Svenson2000 20:54
afbeelding van Svenson2000

Er zitten toch Bose boxen in ? :p

Stebar 11:18
afbeelding van Stebar

Denk dat Nissan wat jaloers aant worden was op Switzer en de vele andere tuners die het blok van de GT-R zelfs tot 1000 en meer pk brengen,wat ik denk is dat Nissan in 2013 een volledig nieuwe GT-R brengt en dat ze nu reeds testen met een nieuw blok nog in het laat ons maar zeggen oude model ( stamt toch al van in 2007 de release in Japan van het huidige model)Ferrari deed voor zen eerste tests van de 458Italia ook testwerk met het nieuwe blok in het compartiment van de zen voorganger de F430.

Volgens mij komt Nissan met een GT-R die veel meer dan 40pk meer zal hebben en gaan we allemaal versteld staan goe weten,een rechtstreekse aanval op de Aventador en Veyron zit er dan ook heel dik in geloof me vrij.

Kenny 21:33
afbeelding van Kenny

@ Stebar: met die Ferrari's bedoel je waarschijnlijk de 'mules'. Nieuwe technologie in een oud omhulsel, puur als eerste tests. Dat gaat geen enkel merk met een productiemodel doen hoor, of wat bedoel je juist? ;-)

En jaloers zal Nissan niet zijn op de honderden tuners die het blok uitpersen, misschien buiten het feit dat ze eerst claimden dat het ECU 'onkraakbaar' was. Ze weten ook goed genoeg dat die opgepepte versies het niet zo lang trekken.

De volgende gen. GTR zal niet echt een Aventador of een Veyron als concurrent zien denk ik, het zal eerder een evolutie van het huidige model worden.

Yannick Degroeve 23:31
afbeelding van Yannick Degroeve

GT-R 2012 MC... best. car. ever. 40pk extra is volgens mij niet echt waarneembaar maar ik wil inderdaad ook meer motorlawaai in het interieur... en niet zoals bij de M5 waarbij er blijkbaar herrie via de luidsprekers komt...
http://youtu.be/p6YFSbG4Tkk

Stebar 06:13
afbeelding van Stebar

@ Kenny; Je kon het niet beter verwoorden,ik kon er op het moment niet op komen ( mules ) toen ik men reactie schreef.Nu wat betreft evolutie ik blijf het raar vinden dat een Japanse constructeur langer dan 5 jaar hetzelfde model behoud,want van sinds 2007 tot nu is de GT-R aan de buitenkant zo goed als niet veranderd op enkele ledjes en andere kleine details na.

gti'ke 16:43
afbeelding van gti'ke

zet mij in zo'n masjien en khang na 3 km tegen de muur...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws