Cuba laat autoverkoop na 50 jaar opnieuw toe

In tijden van mondiale handel grensde de Cubaanse wetgeving over de autoverkoop haast aan het absurde. Het was sinds de revolutie van 1959 verboden voor particulieren om nieuwe auto's te kopen en te verkopen. De regel gold dat enkel wagens die reeds geregistreerd waren voor 1959 nog mochten worden verhandeld. Deze regel zal vanaf vandaag een heel pak soepeler worden. De Cubaanse president, Raul Castro, heeft het strenge verbod opgeheven en vanaf vandaag is de koop en verkoop van nieuwe auto's toegestaan.

Al zijn er nog wel steeds beperkingen. Zo mogen nieuwe auto's slechts worden ingevoerd als de koper een speciale toelating krijgt van de overheid. De bevolking zou positief gereageerd hebben op de verandering van de wetgeving. Het feit dat de mogelijkheid nu bestaat om nieuwe auto's te kunnen kopen en verkopen, is al een hele verwezenlijking na die lange tijd van absoluut verbod.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yannick Degroeve 23:25
afbeelding van Yannick Degroeve

het is eindelijke een logische vooruitgang maar denk dat er wel veel van het cubaanse charme weg is dan...

Kenny 18:38
afbeelding van Kenny

Ik vraag me af hoeveel kilomterers sommige van die wagens ondertussen reeds hebben.

Techno Patat 19:27
afbeelding van Techno Patat

@kenny: de wagens veel, de techniek dat er nu in zit niet ;)! Als er iets kapot gaat wordt er dikwijls gewoon een heel nieuwe motor in gestopt (engine in a crate konsoorten)! Dus veel authentiek en klassiek is er niet meer aan die bakken hoor! Maar het uiterlijk meestal nog wel, en dat maakt het wel leuk :D!

Kenny 20:23
afbeelding van Kenny

@ Patat, inderdaad, en dat maakt(e) Cuba uniek op dat vlak ;-). Maarja, de eerste jaren zal daar weinig verandering in komen. Zoals Yoran al zegt heeft de gemiddelde Cubaan gewoon de centen niet voor een (nieuwe) wagen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws