Verkoopscijfers september 2011: Toyota valt uit top 10

Febiac maakte haar cijfers bekend van het aantal nieuwe wagens dat deze maand werd ingeschreven. Jammer genoeg liep de mail enige schade op, waardoor we jullie de gebruikelijke tabel niet kunnen weergeven. De belangrijkste info hebben we uiteraard wel. De afgelopen maand werden er juist 41.427 nieuwe wagens ingeschreven, dat is 12,13 procent meer dan dezelfde maand vorig jaar. Gaan we de eerste negen maanden vergelijken met die van het jaar voordien, dan merken we een stijging op van 1,51 procent. Dat is opmerkelijk, want 2010 werd reeds aanzien als topjaar.

De top drie is Volkswagen (4.622 wagens), Renault (3.597 wagens) en Opel (3.511 wagens). De plotse groei van Skoda, die zo de top tien binnenstrompelt, zorgt ervoor dat Toyota, het grootste merk ter wereld, in België nu buiten de top tien valt. De top vijf wordt trouwens aangevuld door Citroën en Peugeot.

Ook de bedrijfsvoertuigen mogen een gezonde groei optekenen. We merken een stijging van 17,73 procent op voor de maand september. Gaan we opnieuw de eerste negen maanden vergelijken, dan merken we een stijging van 17,06 procent op. De zware bedrijfsvoertuigen groeien 4,72 procent ten aanzien van september 2010, de eerste negen maanden vergelijken leert ons dat die sector met 46,15 procent steeg.

De motormarkt is de enige die een verlies boekt, zo'n 12,01 procent. Vergelijken we de eerste negen maanden, dan merken we een (lichte) stijging op van 2,13 procent.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws