Heeft jouw Mercedes binnekort ook krasvrij metaallak?

Als het van Mercedes afhangt, kunnen de SL, E-klasse Coupé en SLK binnenkort worden voorzien van de nieuwe iGloss lak. Voor je het zou gaan vermoeden, dit is niet het zoveelste Apple product. Deze nieuwe lak is tot stand gekomen door een samenwerking met BASF. In de Mercedes fabriek in Bremen werd gestart met het productie van wagens met een extreme krasbestendige lak.

De iGloss lak is beter bestand tegen het effect van zonlicht, (zure) regen en andere invloeden dan normale lak. Daarom blijft hij er dan ook veel langer als nieuw uitzien waardoor de eigenaars langer plezier hebben van hun aankoop.

via BenzInsider

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:57
afbeelding van Techno Patat

Ik gebruik gewoon een shampoo met beschermende wax erin, en om de 6 maand eens simoliseren en m'n lak blijft er goed uitzien! Om hem helemaal te waxxen enzo heb ik niet genoeg vrije tijd denk ik :p!

Voor mij is dat dus wel degelijk een goeje uitvinding! Stop maar op m'n C250 CDI coupétje :p!

Yvesw 13:49
afbeelding van Yvesw

Ik gebruik meestal water van de regenput... Bende keushoeren! :p En ja, vooral jij Patat! :p

O.T. Ik denk dat deze lak er gewoon voor zorgt dat je je wagen inderdaad minder vlug moet simoniseren, waxen... Krasvrij zal het wel niet zijn. Lak blijft zeer kwetsbaar...

Yvesw 19:43
afbeelding van Yvesw

@Ponrow: Dat, en het is goed voor het milieu ;)

Techno Patat 19:22
afbeelding van Techno Patat

Ponrow: hij heeft het over dat ik mn banden meewas, de wielkasten langs binnen en de binnenkant van mn velg de ik ook mee :p! En daarna volledig met de trekker en handdoek om op te boenen :p!

Maar wel alles met de hogedrukreiniger thuis en een waslapje voor de vliegen :p! En dan met die vochtige handdoek het interieur afstoffen! Wekelijks 1u werk, en om de 6 maand het leder voeden en de lak simoliseren :p!

Techno Patat 14:54
afbeelding van Techno Patat

Simoliseren, zo noemen we dat toch in de streek :p!De 'echte' naam is dacht ik gewoon waxxen :p! Maar het is gewoon een fles Turtle Wax, een doek die geen vezels geeft en een heel goede oefening voor de armspieren ;)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws