Saab update: 500 ontslagen en 600 miljoen euro

Toen bekend werd gemaakt dat de Chinese partijen Youngman en Pang Da de noodleidende constructeur Saab overkochten konden we er van op aan dat er serieuse maatregelen gingen worden getroffen. Maandag maakten ze bekend wat hun plannen zijn met Saab. Zo zullen ze 50 miljoen euro investeren om het reorganisatieproces te financieren. Ze zullen ook 600 miljoen euro investeren in 2012 en 2013 om de productie opnieuw te kunnen starten en weer auto's te verkopen. Maar er is niet alleen goed nieuws...

Want zoals de gewoonte het wil gaat een reorganisatie bijna altijd gepaard met ontslagen. Ook bij Saab is dat niet anders. Het (nieuwe) bestuur maakte bekend 500 mensen te zullen ontslaan om Saab opnieuw (kosten)efficiënt te maken.

Pang Da en Youngman zullen Saab ook introduceren in de BRIC landen, met de nadruk op China en Rusland. Ze zullen ook een modellengamma ontwikkelen speciaal voor die markten, zoals de VW groep en BMW al lang doen.

Initiatief tonen ze alvast. Volgend willen ze 30.000 tot 35.000 Saab's verkopen, het jaar nadien staat de teller op 75.000 tot 85.000 geplande stuks. In 2014 willen ze Saab opnieuw winstgevend hebben. Op lange termijn plannen ze 185.000 tot 205.000 wagens te produceren per jaar.

Update: eerste reactie van de Chinese overheid: Asked on Tuesday whether the ministry would back the deal, ministry head Miao Wei said: "We support it in principle."

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws