Dit is de nieuwe Peugeot 208

Officiële beelden houden tot op het moment van de effectieve voorstelling? My god, that's so 1999... In 2011 lek je de beelden op een professionele manier, kom je daarmee in de pers en een maandje nadien doe je het gewoon nog eens. Twee keer raak dan! Peugeot is daar geen uitzondering op. De beelden van de gloednieuwe 208 lekten vandaag uit. De opvolger van de 207 zal zeven centimeter korter zijn dan zijn voorganger en daarmee 110 kilogram lichter zijn. Onder de kap vinden we zeven motoren terug, vijf diesels en twee benzinemotoren. Aan de benzinekant doen een nieuwe 1.0 en 1.2 driepitter hun intrede. De zuinigste is goed voor 4,3 liter per 100 km en een uitstoot van amper 99 g/km.

Qua looks ligt de 208 in de lijn die Peugeot tekende met de 508 en RCZ. Ook de 308 kreeg die opfrisbeurt al eens. Nieuwe koplampen langs beide zijden, een opgefriste snoet en vernieuwd interieur. Binnenin valt ons vooral het ontbreken van het instrumentenpaneel op. De tellers moesten daar ruimen en krijgen hun plekje bovenaan op het dashboard.

Voor de sportievelingen delen we nog mee dat Peugeot opnieuw een GTI variant zal aanbieden. Ze doet dat na het aanzienlijk succes van de DS reeks van Citroën. Onder de kap al een 1.6 schuilen met 200 pk.

Via Autoweek

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Sven 13:05
afbeelding van Sven

die Clio wordt ook binnenkort voorgesteld, toch? Ik vind de achterpartij van deze Peugeot 208 onder bepaalde hoeken wat weg hebben van de Citroën DS3

Quin 13:52
afbeelding van Quin

Haha, toch gek dat iedereen altijd in een nieuw model andere wagens begint te zien ;-).
Ik denk dat car designers gewoon bewust zijn van de trends en zich ook laten 'inspireren' door andere ontwerpen, daarom dat je soms wel herkenbare lijnen ziet.

Ik vind het niet mis, maar beetje te veel frullekes van voor.

Techno Patat 16:24
afbeelding van Techno Patat

Ik vind het ook zo een beetje alles en niets tesamen in een blender! Veel verschillende stijlen! Is op zich niet slecht, maar mooi is het hier niet geworden!

En Kevin heeft een punt, die tellers staan precies wel hoog ten opzichte van het stuur!

buyck 16:50
afbeelding van buyck

Wow... niet echt lelijk en de auto zal rond de 1100 kg wegen. De vorige 207 woog 1250 kilo (afhankelijk van het uitrustingsniveau + opties). Het GTI model zal goede prestaties leveren met een laag verbruik !

1100kg en 200pk best leuk voor een Peugeot

Wim 08:46
afbeelding van Wim

beetje te veel hoekjes en kantjes aan vind ik, wel goed dat hij een pak lichter wordt

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws