Maybach gaat officieel terug de koelkast in.

Noem het de kroniek van een aangekondigde dood. Tien jaar geleden deed Mercedes een gewaagde move door de merknaam 'Maybach' na goed 60 jaar terug van onder het stof te halen en op de proppen te komen met de Maybach 57 en 62. Deze modellen moesten gaan meespelen in de klasse die tot dan voornamelijk gedomineerd werd door merken als Rolls Royce en Bentley. Aangezien dit niet echt volledig leek te lukken, komt het bericht dat de productie wordt stopgezet niet echt onverwacht.

Het is Daimler CEO Dieter Zetsche die verkondigt dat de laatste Maybach begin 2013 van de band zal rollen. De officiële reden voor de productiestop is dat men meer aandacht wil besteden aan het merk Mercedes. De toekomst van Maybach is te onzeker om er nog mee door te gaan. Om de meest veeleisende ook na het opnieuw heengaande luxemerk Maybach toch nog op hun wenken te kunnen bedienen kondigt Mercedes al wel de komst van een extra luxueuze S-klasse aan. Dit model zou dan onder de naam S600 Pullman in de catalogus verschijnen.

 

via AutoCar

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:35
afbeelding van Techno Patat

Ik vind het jammer, ik verkoos de annonieme Maybach over een Roll's!

Een voorbeeldJE: Een jaartje terug ging ik na het werk naar m'n vriendin door Zwevezele centrum en er was een begrafenis aan de gang! Nu was 1 van die gasten gekomen in een <a href="http://www.carspotting.be/wagens/maybach/57s/1275327447/">Maybach 57S</a> met chauffeur! De autoliefhebber in me heeft m'n Volvotje bij de eerste de beste plek achtergelaten en ik zette het op een drafje richting de Maybach! Kom ik daar toe begin ik foto's te nemen na een goedkeurende knik van de chauffeur!

Begon heel dat centrum daar naar mij te kijken van: Wat doet die nu? Totdat er zelfs een oude meneer vroeg aan me waarom ik nu foto's nam van zo een stomme auto! Dus ik begon te vertellen dat dit Mercedes hun antwoord was op Roll's Royce, dat de technologie in die 57s veel verder stond dan die in Roll's, dat er NOG betere materialen gebruikt werden en dat hij NOG duurder was! Maar dat ze enkel niet het design en de geschiedenis van Roll's Royce hadden! Die man keek nog eens om naar die auto en antwoorde: En ik die dacht dat het een oude E-klasse was!

Dat vind ik er nu zo schitterend aan! Als je geld genoeg hebt om een Maybach te kopen dan moet er niet meer gepronkt worden! Dan heb je waarschijnelijk 15 ferrari's en 12 Lambo's staan om te pronken, en kan je heerlijk annoniem en in ultieme luxe naar een boeregat in je Maybach...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws