Renault Kangoo Z.E. is Van of the Year

De Renault Kangoo Z.E. is uitgeroepen tot Van of the Year. Daarmee nam hij een voorsprong op de Iveco Daily, de Fiat Ducato en de Volkswagen Caddy, allemaal wagens met een verbrandingsmotor. Daarmee volgt men bij deze verkiezing de collega's van Car of the Year, waar de elektrische Nissan LEAF de eerste plaats innam. Zoals collega Yannick kon ervaren op zijn Z.E. avontuur, is de Kangoo Z.E. multifunctioneel. Hij kan tot vijf personen of 46 m³ bagage meenemen. Dat is hetzelfde als in de diesel- en benzineversie, aangezien de accu onderaan de wagen worden opgeborgen.

De wagen is in Frankrijk al te koop aan een prijs van 20.000 euro, exclusief BTW en exclusief 5.000 euro premie van de Franse overheid. Een accu huur je daar aan 72 euro per maand, op basis van 10.000 afgelegde km's per jaar. Bij ons wordt hij in januari gelanceerd op het Brusselse autosalon, samen met de Fluence Z.E. en de Twizy.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:43
afbeelding van Techno Patat

Dat vraag ik me ook af Wax, die batterijen kunnen toch niet goed genoeg zijn voor een dag lang de weg op te gaan...

Rijbereik hier buiten gelaten, ik wil weten hoelang dit alles meegaat als je alles vollaadt... Want onze camionnet op het werk is dikwijls volgeladen met +500 kg brood... Die batterijen moeten dan toch gigantisch warm krijgen en snel kapot gaan...

Ik weet het, door het huursysteem is het niet mijn probleem maar hoelang gaat het duren eer ze je eruit gooien als je zo een hoop batterijen kapot trekt...

Anonieme gebruiker 12:53
afbeelding van Anonieme gebruiker

kan je alleen te weten komen als je er een hebt. Ik rijd al 2 maanden met een Fluence ZE. Gewoon fantastisch, ik wil niets anders meer.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws