Nissan maakt jaloers: veiligheidsvoorzieningen

Nissan heeft met de GT-R een wagen die andere niet-premium merken gek maakt. Hij is meermaals verkozen tot de "best in class". Zopas stelde Nissan/Infiniti drie nieuwe veiligheids systemen voor die heel wat merken weer groen zullen laten zien van jaloezie. Vreemd genoeg zijn deze systemen stuk voor stuk geniaal en werken ze ook perfect op de pers-voorstelling. Ze doen het dus beter dan Volvo die hopeloos de mist in ging... (Foto rechts is louter om jullie aandacht te trekken)

 

Rear Camera Multi-Sensing System:

Dit systeem zorgt ervoor dat objecten als bijvoorbeeld fietsers, huisdieren en vooral spelende kinderen herkend worden. Door middel van een rode omkadering en een audio waarschuwing zullen deze tot de bestuurder's aandacht worden gebracht.

 

 

Acceleration Suppression for Pedal Misapplication:

Een systeem dat vrij geniaal is doordat het een simpele oplossing is voor een blijkbaar veel voorkomend geval. De wagen zal herkennen wanneer je je in een parkeer zone begeeft. Dit gebeurd door het scannen van de plaats rondom de wagen. Als je hem dan wil parkeren en je gebruikt hiervoor de achteruit-versnelling dan wordt de gaspedaal onderdrukt. Wat maakt dat je nooit per ongeluk vol gas kan geven door de rem pedaal te verwisselen met de gas pedaal.

 

 

Predictive Forward Collision Warning System:

De ingewikkeldste van de drie is deze. Door middel van een stevig doordacht radar-scan systeem wordt de functie van de adaptieve rem assistent véél nuttiger. Zo zal de wagen in staat zijn een sterk vertragende of stilstaande wagen herkennen vòòr je voorligger. Hij "kijkt" dus twee auto's verder dan alle huidige sytemen op de markt.

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 13:28
afbeelding van Yvesw

Man man, waar gaan we naar toe. Ik begin echt nog te geloven in het "Go for zero" ideologisch gedachtegoed.

Techno Patat 14:44
afbeelding van Techno Patat

Volvo's systeem failde niet hé mannen, he was de mechanicien die het uit had gezet... De beste man is ondertussen trouwens ontslagen ;)!

Ik heb het al een 20-tal keer getest gezien op een S60 (in het echt ja) en het ging geen enkele keer fout...

ot: Nummer 1 vind ik niet veel speciaals... Nummer 2 en vooral 3 zijn wel indrukwekkend!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws