Verkoopcijfers v/h Jaar 2011: Volkswagen nummer 1, Renault nipt 2

Met de aankondiging van de federale overheid dat de Eco Premie in de kast gaat, hebben veel mensen zich nog naar de dealer gehaast om alsnog te kunnen genieten van de 3 of 15 procent korting. Daardoor heeft de normaal zo rustige maand december gezorgd voor een topjaar. We doen in 2011 zelfs beter dan 2010, daardoor hebben we een nieuw recordjaar. Er werden in 2011 niet minder dan 572.211 nieuwe wagens ingeschreven. 

Nummer één in het lijstje is de Duitse oppergod Volkswagen. Die hebben 61.904 van hun wagens aan de Belg verlapt. Daardoor hebben ze ook meteen het grootste marktaandeel van 10,82 procent. Op nummer twee staat Renault, die met een marktaandeel van 10,74 procent amper moet onderdoen. De Fransen verkochten dit jaar 61.470 wagens. Op nummer drie staat die andere Fransman, Peugeot. Zij verkochten dit jaar 48.716 wagens wat ze een marktaandeel van 8,51 procent oplevert. We vervolledigen de top 5 met Citroën en Opel.

Niet alleen de personenwagens doen het goed, ook de lichte bedrijswagens scoren 17 procent beter dan vorig jaar. De wagens van +16 ton tekenden een groei op van niet minder dan 41 procent. De voertuigen tussen 3,5 en 16 ton zijn de verliezenden, zij zien hun verkopen lichtjes terugzakken met 4 procent.

Ook de motormarkt groeide lichtjes, met dank aan een enorm zacht jaar. De markt groeide met 2,2 procent waardoor het totaal op 27.024 verkochte stuks ligt. Scooters blijven het meest geliefd. De nummer één staat nog steeds de Piaggio, die ging 4.517 keer over de toonbank. Daarmee beschikt hij over een marktaandeel van 16,7 procent. Hij gaat kleppers als BMW, Honda en Yamaha vooraf.

Wie een overzicht wil van de verkoopcijfers in 2011 per maand, kan dat hier bekijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 13:50
afbeelding van Yvesw

@Mesoerrie: U doet zelfs de moeite om heel de tekst te doorworstelen? :p
Het verbaast me dat die Piaggio zo goed verkoopt... Die hebben buiten Aprilia toch alleen maar rommel?

Yvesw 16:42
afbeelding van Yvesw

@Mesoerrie: Hebben die Moto Guzzi ook in handen? Voilà, weeral iets bijgeleerd vandaag :p
En nu ik er over nadenk (en op hun website ben geweest), als je zoveel merken in handen hebt is het niet moeilijk om de grootste te zijn. VAG iemand?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws