ScanCovery Trial 2012: de voorbereiding

(Autofans.be steunt Team9 doorheen 7.000 kilometer in het hoge noorden. We zorgden niet alleen voor de juiste auto, we zullen hun verhalen ook hier publiceren.) Beginnen bij het begin: de voorbereidingen
Hoe bereid je je voor op een tocht van 7 dagen en 7.000 kilometer door vriestemperaturen? Cliff en Bart van Team9 zorgen alvast voor de nodige voorzorgsmaatregelen om de wagen en zichzelf topfit te krijgen voor deze rit. Vrijdagmiddag is het dan zover, om 10 uur melden ze zich aan de startplaats om uiteindelijk om 16 uur de ScanCoveryTrial aan te vatten. De Volvo V50 van dienst kreeg alvast de nodige bestickering en werd voorzien van winterbanden.

Cliff zorgde voor een aantal navigatiesystemen omdat wordt aangenomen dat bij zulke lage temperaturen (-30° weet je wel) sommige systemen er al eens de brui aan willen geven. Je zal zo maar in the middle of nowhere staan zonder degelijke wegenkaart. Beide heren kochten alvast de AS Adventure leeg om zich te voorzien op de komende koude, al lijken de weersvoorspellingen eerder zachte temperaturen tot -10° aan te geven.

Cliff en Bart vertrekken vrijdagochtend op ScanCoveryTrial. De reis duurt een week en leidt hen via verschillende Oost-Europese landen naar de Noordkaap. Team9 (Team Multibox) volgen kan via het trackingsysteem, Twitter en natuurlijk via onze website.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 22:19
afbeelding van Yvesw

Veel succes Cliff en Bart! Breng de Volvo heelhuids terug ;)

Dequal 12:32
afbeelding van Dequal

Ook veel succes en kom inderdaad heelhuids terug! Zowel het team als de auto.

Techno Patat 14:35
afbeelding van Techno Patat

Veel veilige KM's gewenst en dat ze mogen winnen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws