Scancovery Trial 2012: Eerste update

Na goed zestien uur rijden, geven we even een eerste update mee over de Scancovery Trial 2012. De eerste indruk van de Scancovery is even kort als krachtig: het gaat hard. Om 15u52 is Team Multibox als één van de laatste teams van start gegaan voor een rit die op dit moment nog steeds bezig is. Dat lees je goed, de rijders zijn op dit moment in totaal al een goeie zestien uur onderweg en legden al meer dan 1.400 kilometer af.

Als je weet dat het respecteren van snelheidslimieten hoog in het vaandel gedragen wordt bij de MSCT, dan weet je ook dat de Volvo DrivE van Cliff en Bart aardig wat voordeel heeft gehaald. Ze zijn dan ook al heel wat plaatsen opgeschoven in het deelnemersveld, al moeten ze natuurlijk nog de sneeuw gaan bekampen. De rit ging via Bremen naar Denemarken, alwaar de overzetboot genomen werd richting Kopenhagen. Via Denemarken reden ze langs de Sontbrug naar Zweden.

Op dit moment bevinden de rijders zich al in Noorwegen, waar de eerste sneeuw werd gezien. Een roadbook hebben de mannen niet, ze krijgen bij aanvang een setje coördinaten mee. Wanneer ze veilig en wel op dat punt aankomen, worden nieuwe coördinaten doorgestuurd. Cliff en Bart rijden afwisselend, zodat de vermoeidheid voorlopig beperkt is. Dat de wagen voorzien werd van mobiele waterkokers zorgt ervoor dat ze rustig ravioli of koffie onderweg kunnen klaarmaken. Geen culinair hoogstaande gerechten maar wel beter dan een droge graanreep.

Wie wil, kan de teams volgen via een aparte website, Bart en Cliff rijden onder de vlag van 'Team 9'. Updates blijven komen via Facebook, Autofans en Twitter.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
stefaan dejonghe 09:15
afbeelding van stefaan dejonghe

fijn fijn, op deze manier krijgen we ook een verslagje ;-). Bedankt autofans

Cliff en Bart 18:22
afbeelding van Cliff en Bart

Na 25 uur rijden zijn we op ons hotel aangekomen in Molde Noorwegen. 1 etape gewonnen en 1 keer derde ... ook paar mindere maar over het algemeen even goed als de meeste 4x4 rijders dus tot nu toe zijn we ape trots op onze V50 drive E. we winnen veel bij de tankbeurten die wij kunnen overslaan.

Cliff en Bart 20:40
afbeelding van Cliff en Bart

er rijdt ook een dodge ram 5.7 Hemi mee :) hahaha wij rijden nu ongeveer 1200 km met 50 liter diesel dus een gemiddeld verbruik van 4.166 liter per 100 km ... dat is best een goede prestatie hoor.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws