Toyota GT 86 en Subaru BRZ voor doe-het-zelvers

Toyota en Subaru doen er alles aan om de nieuwe GT 86 en BRZ verkocht te krijgen aan hun doelgroep. In Japan bieden ze zelfs een uitgeklede versie aan zodat de klant de wagen direct naar eigen wens kan ombouwen. Zo krijgen beide wagens zwarte deurklinken en spiegelkappen, ontbreken de mistlampen en zijn bij Toyota ook de bumpers gewoon zwart. Beide merken trekken de lijn door in het interieur, waar grote gaten in het dashboard zitten waar je zelf je eigen instrumenten kan inbouwen.

Airco, audiosysteem, alu pedalen en afdekhoesjes van versnellingspook en handrem werden verwijderd. Maar daar blijft het niet bij want bij alletwee de wagens zijn ook de kunststof afdekkappen van de motorruimte en zelfs de gelimiteerde slipdifferentieel en de geperforeerde remschijven verdwenen (al heeft hij wel nog remschijven), ook de alu velgen maken plaats voor stalen wielen.

De acties zorgen voor een gewichtsbesparing van 20 tot 60 kilogram, naargelang de versie. De prijs ligt ook zowat 5.000 euro onder die van de gewone versies. De uitgeklede wagens vormen de ideale basis voor mensen die graag gaan tracken, driften, racen of gewoon graag de basisversie op de kop willen tikken. De motor werd namelijk niet aangepast, de 200 pk op de achterwielen blijven dus behouden, in combinatie met een handmatige zesversnellingsbak.

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 11:19
afbeelding van Mesoerrie

Hoe zalig is dat :D
Doet geen enkele fabrikant hun na voor zover ik weet?

Ik vraag me af moest deze versie in Europa geleverd worden hoe dit zou aanslaan...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws