Nevada is eerste Amerikaanse staat die zelfrijdende auto's toelaat

Na twee jaar testen en 257.495 gereden kilometers kan Google eindelijk een stap verder gaan inzake haar ontwikkelingen in zelfsturende wagens. In de Verenigde Staten heeft Nevada als eerste staat het testen van de zelfrijdende wagens op haar publieke wegen toegelaten. Nevada zat daarvoor samen met Google, maar ook met verschillende constructeurs, universiteiten, verzekeringsmaatschappijen, testpiloten enzovoort. En hoewel het werk nog niet klaar is en de wagens nog niet straatlegaal zijn, zal de wetgeving het testen ervan onder strikte condities toelaten.

Zo zullen de wagens gekenmerkt worden met een rode nummerplaat, mocht de technologie later worden goedgekeurd, dan zullen de platen een groene kleur krijgen. In Nevada heeft de normele nummerplaat een grijze kleur. De constructeur moet de staat ook steeds alle informatie aanbieden van de testwagens, bijvoorbeeld in welke mate ze anders reageren bij verschillende weersomstandigheden. Verder moeten er ook steeds twee personen aanwezig zijn in de wagen om in te grijpen indien nodig. Elke testwagen moet ook verplicht een zwarte doos aanwezig hebben om alle data in op te slaan. Daardoor is het mogelijk alle informatie te bekijken tot dertig seconden voor een crash.

Het is voorlopig afwachten in welke mate andere staten volgen. Of zelfrijdende wagens een toekomst hebben is ook voor ons maar de vraag.

Via Gizmag, bedankt voor de tip Yves

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 15:09
afbeelding van Yvesw

Dus als je toevallig in Nevada bent, mijd rode nummerplaten als de pest :p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws