PSA in gesprekken met GM voor verregaande alliantie

PSA (Peugeot, Citroën) is in gesprek met GM (Opel, ..) om een alliantie te vormen. Beiden willen de moeizame verkopen in Europa tegengaan. Het zou gaan van samen transmissies en motoren te ontwikkelen tot zelfs samen modellen bouwen die dan wel onder respectievelijke merknaam verkocht zouden worden. GM, de grootste autoconstructeur ter wereld zoekt een manier om de tegenslaande verkopen van Opel in Europa tegen te gaan. Peugeot kampt met hetzelfde probleem waarbij de verkopen in Europa 8,8% naar beneden zijn gegaan in 2011. Ze verwachten beiden voor 2012 een nog slechtere verkoop.

Verschillende analisten zeggen dat het een zinvolle alliantie zou zijn, sommigen noemen Fiat ook als potentiële partner. Sergio Marchionne zei vorige maand nog dat hij eventueel zou willen deelnemen aan een consolidatie in Europa en dat een derde partner naast Fiat en Chrysler niet uitgesloten is. Toen het nieuws bekend werd schoot de prijs van Peugeot op de beurs de hoogte in met 21%, de sterkste stijging sinds 1989 zelfs.

Beide merken zeggen dat ze in gesprekken zijn met andere constructeurs, maar noemen geen namen. Mocht er een akkoord bereikt worden, dan zal dat waarschijnlijk bekend gemaakt worden begin maart tijdens het autosalon van Genève.

Bloomberg

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws