Ford SYNC in Europese B-Max

gaat hun entertainment en connectiviteits systeem SYNC in Europa introduceren met de nieuwe B-Max. SYNC is samen ontwikkeld met Microsoft en kan onder andere automatisch de hulpdiensten bellen bij een ongeval. Ford maakte dit bekend op het Mobile World Congress dat vandaag van start is gegaan in Barcelona.

SYNC kan ook tekstberichten voorlezen en muziek afspelen via USB/iPod. Alles kan bestuurd worden door middel van stemherkenning ontwikkeld door Nuance (dat ooit ook de technologie van Lernout & Hauspie heeft gekocht). Als het systeem merkt dat de airbags zijn geactiveerd of als de brandstof toevoer in geval van nood is afgesloten zal het bellen in de lokale taal (GPS locatie) naar het lokaal noodnummer en een introductie doen aan de hulplijn operator. Ford heeft hiervoor samengewerkt met het European Emergency Number Agency en verscheidene noodnummers. Bij introductie ondersteund het systeem naast Engels ook Frans, Duits, Portugees, Italiaans, Spaans, Turks, Russisch en Nederlands.

Ford hoopt tegen 2015 vijftien miljoen SYNC gebruikers te hebben wereldwijd. Momenteel zijn er al 4 miljoen in de Verenigde Staten, en ze hopen er nog minstens 3,5 miljoen in Europa te halen.

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MichelAngelo 15:53
afbeelding van MichelAngelo

in puur technologisch opzicht is dit leuk nieuws... vooruitstrevend, vernieuwend... ervaring leert echter dat zulke technologie zeer makkelijk faalt omwille van groot aantal variabelen en zo niet: dan zal ze na enkele jaren wel falen (alarmsystemen onnodig in werking zetten e.d.) op de koop toe.... is het voor een zeer groot deel gewoon bepampering van de medemens en zal het slechts in een idioot klein percentage van de gevallen NODIG zijn dat er automatisch (dure) hulpdiensten worden opgetrommeld.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws