Geen interesse meer in Saab vanuit Turkije

Twee jaar nadat Saab zichzelf vrij verklaarde en een paar maanden na het failliet lijkt de interesse om het Zweedse Saab over te nemen op een laag pitje te staan.Zo heeft nu ook de Turkse investeringsgroep Brightwell Holdings aangegeven dat ze geen interesse meer hebben door hun bod in te trekken. Ook hier weer is General Motors de storende factor want als het van Brightwell Holdings afhing, zou eind deze week de overname zijn afgerond. De wispelturigheid van GM raakte volgens Zamier Achmed kant noch wal.

Het voorstel stuitte in eerste instantie op een njet van GM maar Achmed dacht door een aantal wijzigingen toch tot een deal te kunnen komen. Op het laatste moment gaf GM dan toch een negatief antwoord. Enige overblijvende overnemer zou nu Youngman zijn, al waait het bericht dat hun overnamebod ook al werd afgewezen.

GM reageerde intussen al door te zeggen dat het de policy is om geen enkele technologie van Saab te willen verkopen. Op de vraag waarom ze Saab laten wegkwijnen antwoordden ze dat ze destijds zelf in problemen zaten en hun eigen redenen hadden om Saab af te stoten. Dat Saab besloot om de toeleveranciers niet te betalen en daarmee in slechte papieren kwam is niet de schuld van GM, zegt woordvoerder James Cain aan Dagens Industri.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws