Werkt Apple aan infotainmentsysteem voor de auto-industrie?

Volgens Chinese bronnen zoekt de technologiereus Apple naar een of meerdere “Supplier Quality Engineer/New Product Integration supervisor with experience in CNC/die casting/stamping/plastic injection who knows Chinese manufacturing”. Een mondje vol, maar het kan twee zaken betekenen. Enerzijds kan dit betekenen dat ze letterlijk één iemand nodig hebben om een aantal accessoires verder te ontwikkelen en te testen. Maar anderzijds kan dit een teken zijn dat Apple effectief werkt aan haar eigen infotainmentsysteem voor wagens.

Apple is uiteraard nu al aanwezig met haar toestellen. Elke nieuwe auto kan je, al dan niet optioneel, bestellen met iPod aansluiting. Maar een echt ingebouwd systeem, daar staat Apple nog niet. Grote rivaal Microsoft doet het immers al wel tien jaar. Vorige week nog stelde Ford haar samenwerking met Microsoft voor. Die nieuwe technologie zal voor het eerst te zien zijn in de B-Max. Verder hebben ook Kia en Toyota reeds voor Microsoft gekozen. Maar grote kleppers als General Motors, Mercedes en Volkswagen hebben nog geen keuze gemaakt.

Apple icar

Via Jalopnik

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:35
afbeelding van Techno Patat

Laat mercedes aub niet de Apple toer op gaan! Laat apple eigenlijk gewoonweg niet de toer opgaan waar je ze altijd en overal tegenkomt! Want als ik mn auto in kruip wil ik toch in de middenconsole geen apppeltje zien staan! Ook geen windows btw, maar gewoon de goede ouwe getrouwe merken als blaupunkt, pioneer, bose, ...

Quin 17:03
afbeelding van Quin

@Techno Patat: volledig mee eens. Ik heb best wel veel van Apple (ze hebben ook hun minpunten, maar qua snelheid en gebruiksvriendelijkheid komt Android/Windows niet aan hun enkels), maar laatste tijd beginnen ze het ook wel in ons strot te duwen. 2 updates en ze noemen het al een nieuw besturingssysteem :s. Mij lijkt het dat Apple meer de Windows van vroeger wordt door het op safe te spelen en Windows de Apple van in hun beginperiode wordt: vernieuwend en durven.

Maar enfin: geen fan van dit systeem, een gewone iPod/iPhone-aansluiting lijkt me meer dan genoeg :).

Techno Patat 11:07
afbeelding van Techno Patat

@Nathan: Ik heb een Bose Soundsystem zitten en m'n Volvo's 'High Performance Audio System' komt nog niet tot aan Bose z'n enkels!!! De volvo had wel meer bass maar dat komt dan ook omdat de Subwoofer in de Alfa in de koffer zit (17m van mij vandaan dus :p!)

@Quin: You nailed it!

Quin 12:02
afbeelding van Quin

@Nathan: ik was vroeger toch meer onder de indruk van hun nieuwe versies. Tiger, Leopard waren nog significante updates maar sinds Snow Leopard vind ik het niet de moeite om er weer een katachtige naam voor te geven ;).

De iPhone/iPad iOS is goed op die devices, maar het sluipt nu te veel in een OS dat ik persoonlijk gebruik voor m'n werk.

Maar dat allemaal naast de kwestie, hé :D.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws