Mazda stopt ontwikkeling bedrijfsvoertuigen in 2015

Sinds ze niet meer onder de hoede zijn van Ford is het voor Mazda moeilijker geworden om te overleven. Eind vorige week kondigde Mazda dan ook aan om de ontwikkeling van commerciële voertuigen, bestelwagens en busjes dus, stop te zetten vanaf 2015. Dat komt door een daling van de vraag op de thuismarkt. Om toch nog een deel van de koek mee te pikken, zal Mazda bestelwagens van andere merken rebadgen. Op dit moment zijn de gesprekken daarover met Isuzu in volle gang.

Mazda stopt ontwikkeling bedrijfsvoertuigen in 2015
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 12:22
afbeelding van Yvesw

Ik moet al heel diep graven om een bestelbusje van Mazda voor te stellen... Zelfs op de Belgische Mazda website is er amper iets te vinden... (de pick-ups staan er zelfs niet op!)

Sven 12:54
afbeelding van Sven

ik moest zelf ook even zoeken, erg populair waren ze bij ons niet. Ik kende enkel bovenstaande E2200 en de B2000/2500 pick ups.

Mesoerrie 18:26
afbeelding van Mesoerrie

Haha, met zo'n E2200 moest ik eigenlijk altijd lachen als kind (en nu nog eigenlijk) :p Zo'n voorbumper dat die camionette heeft, niet normaal. Wel gemakkelijk als zitbank voor als het mooi weer is, dan kunnen de bouwvakkers op hun gemakje hun boterhammen in de zon opeten :p

En verder dan de B series en de recentere BT-50 kan ik me ook moeilijk iets voor de geest halen. In Azië hebben ze nu wel al zo'n kleine gerebadgde Isuzu camion lopen (genre à la Canter en Cabstar).
's Morgens vroeg op de Nurburgring (dank u Patat :p) wel de nieuwe generatie BT-50 tegen gekomen, ziet er wel niet uit imo.

B4 23:05
afbeelding van B4

Nog een goeie 3 jaar wachten dus? In die tijd kan er nog veel gebeuren. En de BT-50 wordt nog in veel Europese landen verkocht, wel niet zo goed als de concurrentie van Mitsubishi-Nissan-Toyota-Isuzu en sinds kort VW

Uw reactie