Opvolger voor de Alfa Romeo 159 is opnieuw uitgesteld, tot 2014

Je zal maar een Alfa Romeo dealer zijn. Sinds enkele jaren kan je nog twee modellen verkopen, een gedateerde Mito en een Guilietta, that's it. De Alfa Romeo 159, die je gerust een halve legende mag noemen, zou in 2013 een opvolger krijgen. Dat was al te laat, aangezien de 159 er in 2011 al uitging, maar gisteren maakte CEO Sergio Marchionne bekend dat een opvolger er pas in 2014 zal komen. Het is de tweede keer dat de komst van een opvolger wordt uitgesteld. Eerst was een discussie rond het design de oorzaak, nu is het ontbreken van een goede motor de oorzaak.

Volgens de topmannen bij het Italiaans-Amerikaanse concern missen ze een passende motor voor de nieuwe 159. De motoren zouden niet stroken met het DNA van het merk. Leuk om zien dat ze dan toch nog iets om het Italiaanse merk geven. De CEO voegde daar nog aan toe dat het bijna onwaarschijnlijk is dat Fiat ooit nog een D-segmenter krijgt. Ook daar zullen ze zich moeten redden met B en C segmenters.

Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Cuore Sportivo 20:26
afbeelding van Cuore Sportivo
Quin 20:46
afbeelding van Quin

Mijn hoop op een goede afloop ebt meer en meer weg, ik zie dit eerlijk niet goed komen :s.

Hoe gaan ze 2012 en nu ook al 2013 in godsnaam overbruggen met het huidige segment, een 4C (die niche is) en een opfrissing van de MiTo?

En ik ben nochtans geen zwartkijker van nature :D

Pieter A. 22:03
afbeelding van Pieter A.

Het feit dat je nu pas je hoop begint te verliezen bewijst uw optimisme ;-) Dit zag iedereen al jaren aankomen. Ze kunnen maar beter serieuze sprongen voorwaarts maken vanaf 2014. en die 4C. Of die er nu komt of niet, dat maakt geen verschil. Op zo'n nichemodel kan een merk niet steunen.

Wim 08:41
afbeelding van Wim

goed nieuws voor patat :)

Techno Patat 13:20
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad Wim, ik dacht het ook al! Dan zit ik niet direct met een oude auto :p! (zoals bij m'n Volvo, 2 maand nadat ik m'n S60 kocht kwamen ze met een nieuwe uit :p!)

En tegen dat ze dan nog eens een leuke lanceren (Ti of GTA of QV) heb ik het geld voor een nieuw bellatje :D! Of ik ben tegen dan gevallen voor een A25 AMG of C-coupétje ofso :p!

Maar gedaan met mijn plezier: Nu heb ik ook compassie met die Alfa dealers! De Mito vind ik nu echt nog niet gedateerd maar hij zal inderdaad niet de beste verkoopscijfers halen voor de moment! De 4C zal goede reclame zijn om de naam wat op te krikken maar dat is het dan ook! Laten we hopen op nog een topper als de tijdloze 156 en 159's der deze wereld!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws