Ford wil Amerikaanse vloot 20% zuiniger in 2020

Ford doet haar zuinige plannen uit de doeken voor de Amerikaanse markt. Het land van benzinemotoren wordt doorheen de jaren alsmaar meer bewust van hun ecologische voetafdruk, hoewel wij Europeanen er nog steeds straffer in zijn. Ford maakt bekend dat ze in 2020 haar vloot tot 20 procent zuiniger wil hebben. Ze zal dat doen door enerzijds meer in te zetten op elektrisch en hybride en anderzijds door het gewicht van haar wagens terug te brengen.

Zo werken ze aan een elektrische variant van de Focus, die wordt momenteel tot meest zuinige Amerikaanse vijfzitter gekroond. Desondanks is Ford zichzelf ervan bewust dat in 2020 het percentage elektrische wagens nog erg laag zal liggen. Het zet daarom ook in op zuinigere benzinemotoren. Zo zal de constructeur de automatische start/stop functie gaan aanbieden, de nieuwe Fusion zal daarmee de eerste zijn op het einde van dit jaar. Niet veel later zullen ook hybridevarianten gelanceerd worden, ze verwacht dat hybride zo'n 25% van haar gamma zal uitmaken in 2020. Ook de productie van de EcoBoost motoren zal worden opgedreven.

Een derde aspect van dit verhaal is het plan om het gewicht verder te gaan reduceren. Ford is ervan overtuigd dat het sommige modellen tot 320 kilogram kan laten afvallen. De Transit zou 140 kilogram kwijt kunnen.

Via Detroit Press

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws