Vibrerend stuur wijst je binnenkort de weg?

AT&T Labs (de slimste afdeling van één van de grootste providers in Amerika) heeft iets bedacht wat volgens hen zal zorgen voor het veiliger volgen van GPS aanwijzingen. Hun prototype en idee bestaat uit een stuurwiel waarin 20 vibratoren in zijn verwerkt. Elke actuator kan apart aangestuurd worden. Dit kan dan het gevoel geven dat je bijvoorbeeld bij de aanwijzing "links afslaan" een vibratiepatroon voelt dat tegenwijzerzin draait.... meer info?

 

Dit systeem zal er voor zorgen dat je je aandacht op de weg kan houden. Dit doordat de vibraties subtieler opgenomen (of waargenomen) worden. Dit kan tevens dienen om je kennis te geven van zaken die rondom je wagen gebeuren... zoals het te dicht naderen vaan je voorganger of als er iets in je dode hoek aan het gebeuren is.

Overall lijkt dit ons zeker een slim bedacht systeem. Althans als iedereen zijn/haar stuur vasthoudt zoals het hoort (Kwart voor 3 dus). Zijn de systemen zoals het geniale Head Up Display en BLIS ook niet perfect werkbaar zonder je aandacht van het verkeer te halen? Wat denken jullie? Good vibrations of...

bron: Gizmodo

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 22:07
afbeelding van Wim

2th that

Techno Patat 22:41
afbeelding van Techno Patat

Ik ook, een heads up is al genoeg! En wat te doen op ronde punten of moeilijke punten? Neenee laat mij maar een kaart bekijken op een schermpje!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws