Peugeot stopt productie in Iran

Sinds de deal tussen PSA en General Motors hebben de Amerikanen heel wat in de pap te brokken bij de Fransen. Zo ziet Peugeot zich nu genoodzaakt om de productie in Iran op te schorten vanwege de internationale spanningen tussen de USA en Iran. De Amerikaanse aandeelhouders in GM vinden het namelijk niet kunnen dat er zaken worden gedaan met een land dat weinig transparant is over zijn kernwapenactiviteiten. "By doing business directly with the Iranian regime, Peugeot supports the regime's ability to develop its illegal nuclear weapons program, support terrorist proxies and repress the Iranian people," klinkt het.

Peugeot heeft alvast de export van verschillende onderdelen, om de finale wagens in Iran te maken, stopgezet. Volgens een woordvoerder van GM heeft Peugeot de export al stilgelegd nog voor ze de overeenkomst afgelopen week tekenden.

De tijdelijke productiestop is voor Peugeot alvast een streep door de rekening. Het leeuwenmerk is zowat de grootste autobouwer in Iran, in samenwerking met de lokale vestiging iran Khodro Group. In Iran commercialiseert Peugeot de 206 en een afgeleide van de 405, daar Pars genaamd.

Bron: AFP via leblogauto

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:07
afbeelding van Techno Patat

Wat een zever zeg! Moest ik PSA zijn zou ik doen zoals Suzuki naar VW: stop uw plan waar de zon niet schijnt en ik doe wat ik wil :p!

Yannick Degroeve 17:29
afbeelding van Yannick Degroeve

nu valt het me pas op hoe erg die peug op de E36 lijkt

Sven 17:46
afbeelding van Sven

das omdat dat een 405 is met de lampen van een 605 (of was het de 306 berline?)

Yvesw 11:22
afbeelding van Yvesw

Misschien een goed moment voor een passende <a href="http://www.youtube.com/watch?v=xFVdvXGIT34">plaat</a>...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws