Pal-V lijkt de eerste vliegende auto te worden

Het Nederlandse bedrijf PAL-V Europe NV stelde dit weekend haar gelijknamige Pal-V One-concept voor met een persbericht en video. Volgens de Nederlanders wachten we al vele decennia op dit moment, waar we niet alleen kunnen rijden, maar ook vliegen. Gedaan met de files. Deze driewieler zou volgens hen moeten rijden als een sportwagen, de sprint naar 100 km/u doet hij wel in acht seconden. De topsnelheid bedraagt 180 kilometer per uur. Met dank aan inklapbare schroeven kan je binnen enkele minuten de driewieler omvormen tot een halve helikopter.

Als je wil opstijgen moet je minstens 50 km/u rijden en moet je een afstand van 165 meter ter uwer beschikking hebben. Zodra je in de lucht bent kan je 350 tot 500 kilometer ver met de 680 kilogram zware Pal-V vliegen. Het bedrijf hoopt de nodige investeerders te vinden en dit project bijgevolg te kunnen commercialiseren in 2014. Of dat zal lukken is nog maar de vraag, want Europa lijkt me nog niet klaar met een verkeersreglement voor in de lucht.

Bedankt voor de tip Yves

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 12:30
afbeelding van Yvesw

Als je dan een aanrijding... Euhm... vliegrijding hebt. Hoe vul je dat dan in op je aanrijdings...euhm...aanvliegingsformulier?

Yvesw 19:13
afbeelding van Yvesw

@Messer: Op tellentrik eh ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws