Geen SkyActiv V6 voor Mazda, wankelmotor leeft nog

In een recent interview met Car And Driver zei Robert Davis, senior VP van Mazda USA, dat de wankelmotor helemaal niet dood is. Er zijn zelfs meerdere versies in ontwikkeling. Mazda zegt dat ze de wankelmotor als een onmisbaar onderdeel van hun filosofie zien. Ze zijn een wankelmotor aan het ontwikkelen voor het conventioneel aansturen van de wielen en eentje voor het aandrijven van een elektrische generator. Het lage gewicht en de vlotheid van een wankelmotor zijn hier perfect voor, en het relatief lage koppel speelt hierbij geen rol.

Hun SkyActiv programma krijgt ook geen nieuwe V6, deze moet het blijven stellen met vier cylinders. De modellen worden wel allemaal lichter en zouden het dus perfect moeten trekken met een geblazen vierpitter.

Car And Driver probeerde ook nieuws los te krijgen over de nieuwe generatie van de geliefde MX-5 Miata, maar de antwoorden bleven beperkt tot wat we al wisten: De volgende MX-5 zal nog lichter worden, en dat kunnen we enkel maar toejuichen. De Kodo design filosofie die voor het eerst te zien was in de CX-5 zal ook de MX-5 Miata beïnvloeden.

Car And Driver

Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Mesoerrie 17:57
afbeelding van Mesoerrie

hulde hulde!!, wat een fantastische autofabrikant is dat toch eigenlijk.

Nathan 19:30
afbeelding van Nathan

@Messoerie: Ze hebben mijn eeuwigdurend respect voor dit rotary <a hhref="http://www.youtube.com/watch?v=HXvjzk3qaP8">monster</a>! Dat geluid heeft zelfs een tijdje als mijn wekker gestaan :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws