Fiat frist zijn Linea op, maar niet voor ons

Fiat heeft een pak modellen die wereldwijd als zoetje broodjes verkopen maar die in Europa nooit voet aan wal zetten en dus onbekend blijven voor ons. Zo heb je deze Linea, een wereldauto die gemaakt is voor de Turkse, Braziliaanse en Indische markt. De uitgerekte Grande Punto is in productie sinds 2007 en verdiende dus een facelift.

De wijzigingen zijn de term facelift waard, in tegenstelling tot de BMW X1 onlangs. Nieuwe bumpers langs beide uiteinden, een vernieuwde grille, hertekende koplampen en een extra streep chrome. Daardoor ziet hij er vooral fijner en minder goedkoop uit dan zijn voorganger. Ook binnenin werd er gewerkt. Zo krijgt de Linea een nieuw dashboard, nieuwe middentunnel en werden de bedieningsinstrumenten vernieuwd.

Fiat Yeni Linea

Onder de kap schuilen drie motoren, of toch op de Turkse variant. Een 1.4 benzinemotor met 77 pk, een 1.3 turbodiesel met 95 pk en een 105 pk sterke 1.6 turbodiesel. In Turkije zal de facelift op de markt gepositioneerd worden als Yeni Linea (nieuwe Linea). De oudere variant zal Classic Linea heten.

Via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws