Peugeot schept meer eenheid in modelbenamingen

Peugeot past haar modelbenamingen aan naar de hedendaagse noden. Hier echter geen motorvermogens of cilinderinhoud zoals bij de Duitse premiummerken, wel een cijfer op basis van de 'bereikbaarheid' van de wagen. De "1" achteraan in de naam, zoals bij de vandaag voorgestelde 301 duidt op een model bestemd voor de groeimarkten, de goedkoopste varianten dus. Modellen met een "8" achteraan (zoals de 508) blijven die benaming voorgoed behouden en duiden op de normale modellen.

Modellen die nog een "7" achteraan dragen (denk aan de 107) gaan er stilaan uit, bij de volgende vernieuwing krijgen ook zij een "8" achteraan. Daardoor zouden ook die modellen onder de xx8 badge komen en ons dus moeten duidelijk maken dat het om de normale variant gaat, en niet de budgetvariant.

De manier van werken die Peugeot hanteerde om de naam telkens +1 te doen bij elke generatiewissel is dus (voorlopig) verleden tijd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Yvesw 14:00
afbeelding van Yvesw

Dit vind ik nu eens een perfect makkelijke vorm om te hanteren! De 8'en zijn huidige modellen, de 7'enen gaan er binnenkort uit. Hoe moeilijk kan het zijn :p

BePa 14:22
afbeelding van BePa

En als de groeimarkten 'volgroeid' zijn, krijgen ze dan ook een 8 ? Of groeit het cijfer mee met de marktpenetratie ? Of groeit het cijfer mee met de afwerkingsgraad van het model ? Is dat een kwaliteitscijfer op 10 ? Nog 2 puntjes en wij in west-europa zijn alvast 'premium' !

Yvesw 14:42
afbeelding van Yvesw

@Wax: Na de modellen "8" volgen er nog wrs de modellen "9"... En vanaf daar waarom niet modellen 10, 11, 12,...
De groeimarkten kunnen rustig doorgroeien met hun andere cijfertjes waardoor er een, zoals BePa al zegt, kwaliteitsverschil is afhankelijk van het nummertje. ;)

Yvesw 15:54
afbeelding van Yvesw

@j3T: Waar ziet u zwart op wit dat de cijfers niet meer gaan groeien? Ooit zullen ze de 8 vervangen hoor. Net zoals ze gedaan hebben met de 6 (206 -> 207 -> 208)...

Yvesw 16:44
afbeelding van Yvesw

@Wax: Ik volg de andere nieuwssites niet... Tot dat ik een persbericht krijg waar het zwart op wit staat geloof ik het :p Er is geen enkele logische verklaring dat Peugeot een "8" en een "1" zou behouden... Tot het einde der tijden... Ze hebben helemaal geen heritage aan deze getallen... (Koppigheidsmodus uit/)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws