Ferrari veilt 599XX Evoluzione voor slachtoffers aardbeving

Dinsdag laatstleden deed zich opnieuw een aardbeving voor in het noorden van Italië. De vier Italiaanse constructeurs Ferrari F1, Maserati, Lamborghini en Ducatti sloten onmiddelijk de deuren om hun werknemers naar huis te laten gaan om te kijken of alles oké was met vrienden en familie. Maar Ferrari wil naar goede gewoonte een stapje verder gaan. Net zoals ze deden bij de tsunami in Japan of de ramp in Abruzzo zullen ze ook nu een veiling op poten zetten waarvan de opbrengsten integraal naar de hulpverleners en slachtoffers gaan. Dit keer zullen ze via Ferraristore.com niet alleen merchandise maar ook enkele unieke stukken gaan verkopen.

Zo zullen er gedragen kledingstukken en gebruikte racehelmen worden geveild van Fernando Alonso en Felipe Massa en zal er zelfs een V8 uit een Scuderia F1 worden geveild. De top is een 599XX Evoluzione die een waarde heeft van 1,6 miljoen dollar. Verwacht wordt dat de 599XX nog een pak meer opbrengt dan zijn netto waarde. Het bieden start volgende week.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 10:54
afbeelding van Quin

Ondertussen eens aan het rondbrowsen geweest in die shop.
Je moet niet enkel rijk zijn om hun wagens te betalen, voor de rest ben je ook het liefst goed bij kas. 120 euro voor een polo shirt, mijn god :s.

Wim 14:29
afbeelding van Wim

600 euro voor een 1:18 schaalmodel :) Toch fijn dat Ferrari zo iets doet.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws