Deze Ferrari 250 GTO is verkocht voor $ 35.000.000

Veilingen heb je in alle vormen, zo zijn er die waar je extreme koopjes kan doen en dan zijn er ook dit soort veilingen. Een Ferrari 250 GTO die in 1962 speciaal van de band kwam rollen voor de heer Stirling Moss, wisselde eerder al van eigenaar voor het bedrag van 8.5 miljoen dollar. Dat was in 2000. Nu ruim 10 jaar later verkocht onze noorderbuur deze voor $ 35 miljoen. Een aardige investering!

Even een korte geschiedenis van de wagen: Nadat hij in 1962 van de band rolde was het niet Stirling Moss die ermee ging racen, wat oorspronkelijk het plan was maar zijn collega Innes Ireland. Hij nam met de muntgroene GTO deel aan de 24 uur van Le Mans.

In 2000 kocht Eric Heerema de wagen over van Yoshido Matsuda. Hoewel ook dit een astronomisch bedrag is. Zeker voor een auto is het dus duidelijk dat the sky the limit is. Zijn investering werd trouwens ook effectief gebruikt. Ach als je ettelijke miljoenen/miljarden hebt dan durf je zo'n dingen sneller hé...

bron: Ab.nl

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MichelAngelo 21:30
afbeelding van MichelAngelo

is in mijn opinie nog steeds samen met de Merc. 300SL en de Jag. E-type het summum van schoonheid... 'de definitie' van mijn part.

...maar dat kleur flatteert 'm niet...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws