De Mercedes SLS AMG is dood, leve de SLS AMG GT !

Hoewel iedereen wacht op de SLS Black Series komt Mercedes vandaag aandonderen met een persbericht waarin het zegt de standaard SLS AMG uit het gamma te gooien en die te vervangen door deze SLS AMG GT. De GT is dus geen extra model of bij te bestellen kit, het is de vervanger van de gekende SLS.

Onder de kap houdt de SLS GT zijn 6.2 liter V8 blok. Verschil is wel dat die 20 pk meer krijgt waardoor het totaal op 591 komt te liggen. Aan het koppel van 650 Nm werd niet gesleuteld. De vermogenswinst is wel goed voor een iets snellere sprint, van 0 naar 100 km/u doe je in een tiende sneller (3,7 seconden) dan de SLS AMG. De topsnelheid ging met enkele kilometertjes naar omhoog tot 320 km/u.

sls amg gt

Verder werd de adaptieve ophanging wat aangepakt. De GT zou iets stijvere veren en dempers krijgen waardoor die nog wat agressiever uit de hoek komt. De wielen blijven wel even groot, 19 inch vooraan en 20 inch achteraan. Binnenin werd het interieur iets of wat aangepakt. Een nieuw Designo stylepack dat te verkrijgen is in drie verschillende kleuren, al dan niet duo-tone.

Half oktober staat de GT bij de dealer voor goed 20.000 euro meer dan de huidige SLS.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 14:23
afbeelding van Wim

harder moest hij van mij niet worden, hopelijk is de balans nog oké, wil je een supersportwagen ga je toch beter voor een GT3 ea :)

Karel 16:12
afbeelding van Karel

Het zijn al AMG's hé :)

Techno Patat 18:36
afbeelding van Techno Patat

@Sam: Dit zijn geen Mercedes' hé! Officieel is het een SLS AMG en niet zoals bij de SLR! De SLR Was Mclaren Mercedes SLR, deze is gewoon SLS AMG! Het enige dat nog harder kan is een BlackSeries! En daar wacht ik met plezier op!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws