Fiat 500 Zagato komt er, opvolgers Bravo en Punto komen jaartje later

Fiat meldt dat de opvolger van de Punto en ook die van de Bravo een jaar later komt dan voorzien. Fiat is bezig met kostenbesparende maatregelen uit te voeren en het uitstellen van een opvolger is daar eentje van. De opvolger van de Bravo zou op het platform van de Alfa Romeo Giulietta en de Dodge Dart kunnen worden gebouwd, wat een extra besparing zou opleveren. Toch moeten we deze niet verwachten voor 2014, terwijl eerder 2013 werd vooropgesteld.

De strategie om niet teveel nieuw spul op de markt te gooien, oogst veel kritiek maar lijkt wel goed voor de kredietwaardigheid van de Italianen. Zo is de Chrysler-Fiat-samenwerking niet langer de grootste daler in Europa, die rode lantaarn werd overgenomen door de PSA-groep.

Ander nieuws is er voor de 500Z, de Zagato-versie van de 500 zou er in 2013 al komen, net als de 500X, de crossover-versie van de 500. De 500XL is geen vijfdeurs crossover, wel een verlengde versie met zeven plaatsen van de 500. De 500-familie wordt dus in alle richtingen verder uitgerokken.

Voor Alfa Romeo is er in 2013 al een vervanger van de MiTo op komst.Die krijgt ook een versie met vijf deuren. In 2014 komt er een crossover en staan ook de achterwielaangedreven Giulia berline en Sportwagon op het programma. Voor 2015 is dan de nieuwe spider, die samen met Mazda wordt ontwikkeld, ook een Giulia Coupé wordt overwogen.

Bij Lancia zou een nieuwe sedan in 2013 het levenslicht zien. Of dat meer is dan een gerebadgede Chrysler 200 is niet duidelijk. Hij krijgt vierwielaandrijving en 4- en 6-cilindermotoren. Ook een coupé en cabrio worden op basis van deze wagen voorgesteld. In 2015 is er een opvolger voor de Voyager, in 2016 pas wordt de Delta vervangen en tegen 2017 moet de Thema plaatsmaken voor een opvolger.

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Cuore Sportivo 17:45
afbeelding van Cuore Sportivo

Mooie vooruitzichten, maar eerst zien, dan geloven!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws