Volvo S60 Polestar is officieel

Polestar heeft de Volvo S60 Polestar officieel voorgesteld. De term supercar is deze keer niet verkeerd gekozen, want de wagen gaat er als een speer vandoor. In 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u, een topsnelheid van 'meer dan 300 km/u'. Dat kan door het hoge vermogen. Polestart puurt 508 pk en 575 Nm uit het zescilinder blok dat ook in de T6 van Volvo te vinden is.

Daarvoor werden cilinderkoppen en verbrandingskamers aangepast, werd ook de luchtinlaat gewijzigd en werd een ferrita rvs uitlaatlijn geplaatst. De Volvo staat wat lager tegen de grond (-30 mm) dan zijn seriegebouwde broers, de spoorbreedte nam ook toe (+20 mm vooraan, +30 mm achteraan). Voor de overbrenging wordt beroep gedaan op een versterkte zesversnellingsbak, die het vermogen naar de ver wielen stuurt. Tussenin zit nog een limited slip differentieel om alles nog wat strakker op de baan te houden in de bochten. Polestar zet er de eigen 19 inch velgen onder en voorziet de wielen tegelijk van 380 mm grote remschijven (achteraan 302 mm).

Het uiterlijk ziet er ietsje anders uit; de voorbumper werd gewijzigd, er werd een lagere front splitter gemonteerd en ook de achterspoiler is groter, dit alles ten gunste van de stroomlijn. Achteraan vind je een carbon diffusor terug. De totale carrosserie werd ook 20 mm breder.

Binnenin werd ook aan het comfort bij het betere circuitwerk gedacht. Zo krijgen de zetels een meer ondersteunende functie en werd de middenconsole verlaag om het schakelen makkelijker te maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
op het werk 16:11
afbeelding van op het werk

WA. NEN. DROOMBAK !!! :-O 3.9 ?!?!

Techno Patat 16:56
afbeelding van Techno Patat

Die 3.9 doet de concurrentie in een klasse hoger zelfs niet! Laat staan in dezelfde klasse! Chapeau!

Performance gewijs: indrukwekkend dus!

Maar de looks: laat dat smurfenkleurtje nu eens op de C30 en maak deze in het rood! Er rijdt hier ergens een S60 rond met R-design in het rood en wat is die schitterend!

Btw, nog iemand die aan ford velgen moest denken bij deze? Precies de velgen van de voerge focus ST...!

chuwie 14:16
afbeelding van chuwie

rise of the volvo's :p lol

chuwie 14:21
afbeelding van chuwie

vraag me af wanneer de vergelijkende test M3, RS4,C 63 AMG, S60 Polestar komt, zal intresant zijn :)))))

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws