Meer details over Alfa Romeo / Mazda roadster lekken

Eind mei raakte reeds bekend dat Fiat met Mazda ging samenwerken rond een nieuwe Alfa Romeo roadster en opvolger voor de MX-5. Volgens de laatste bronnen van Car and Driver zou de Duetto naam, die dateert van 1966, worden afgestofd. Zij weten ook te melden dat de Duetto waarschijnlijk voorzien zal zijn van de 1750 TBi die momenteel ook te vinden is in de Giulietta Quadrifoglio Verde. Die zou dan een 250 pk naar de achterwielen sturen.

De lege massa in rijklare toestand zou zelfs bepert kunnen blijven tot een 1000kg, al hebben we daar nog onze twijfels bij. Mocht dit lukken hebben de Italianen terug een stokpaardje in Noord-Amerika waar ze nu schitteren door afwezigheid. Alfa Romeo probeert ook hun automaat met dubbele ontkoppeling te verkopen aan Mazda, maar die laatsten zijn er nog niet zo happig op. De originele Duetto uit 1966 was ontworpen door Pininfarina, maar ze zouden niet betrokken worden bij het ontwerpen van de nieuwe Duetto die in circa 2015 moet verschijnen.

In de galerij alvast het Pininfarina Duettotante concept uit begin 2010.

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mesoerrie 17:31
afbeelding van Mesoerrie

Dat de heren van Mazda die Fiat automaat maar laten liggen.

Techno Patat 19:43
afbeelding van Techno Patat

Die tct transmissie is toch een prima ding? Ik zou het allesinds kopen moest ik een nieuwe Alfa samenstellen de dag van vandaag...

Ot: lijkt me ook sterk die 1000kg! Als ze die 1750tbi en -1000kg halen zitten we op 4c terrein! En aangezien dat we die 4c sowieso niet veel gaan zien vermoed ik dat ze niet in hun eigen vlees willen snijden! Er is sowieso al niet veel vlees om in te snijden.'.

Mesoerrie 22:16
afbeelding van Mesoerrie

awel ja, dat ze die automaat voorbehouden voor de Alfa versie.
ik kan -met alle respect voor Italiaanse techniek- wel verstaan dat Mazda wat voorzichtig is :p

Wim 17:15
afbeelding van Wim

hopelijk komt hij, maar ik weet het niet hoor, er is precies echt geen geld voor Alfa

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws