Man vindt zijn gestolen wagen terug na 42 jaar

Een feel good verhaal waar we ons het geluk van de man niet in kunnen voorstellen. Russel uit Texas was nog een universiteits student toen in 1970 zijn hart brak. Op de parking van de univeriteit stond zijn drie jaar oude Austin-Healey 3000 MkIII te blinken. Met de nadruk op stond, de wagen was plots gestolen en hoewel er politie aan te pas kwam en Russel elke 3000 die hij sinds toen zag voorbij komen aan grondige inspectie onderwierp was zijn wagen onvindbaar... 42 jaren later, op 11 mei 2012, kon zijn vreugde niet op!

Russel deed een random eBay search naar een Austin-Healey zoals de zijne. Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij identiek dezelfde wagen plots voor zijn neus zag staan. Het was de zijne, hij wist het zeker! Een dealer in California had hem staan. Weliswaar me een uitgeslepen serienummer en geforceerde sloten. Russel belde de dealer en legde hem in geuren en kleuren het verhaal uit. De dealer was weinig onder de indruk en repliceerde dat hij de wagen kon kopen voor $24.000.

Dit kon hij niet langer zo laten en hij riep de hulp in van het Philadelphia Police Department. Zij namen de touwtjes in handen en namen de wagen in beslag op 14 juni. Nadat russel $2.000 ophoeste voor sleep- en stallingskosten (toevallig hetzelfde bedrag als russel destijds voor de wagen had betaald) kreeg hij op 18 juni zijn wagen terug.

De 42 jaren hebben de wagen geen goeds gedaan en Russel wil hem volledig restaureren.

(wagen hieronder is ter illustratie, geen foto's beschikbaar van Russel's MkIII)

russels MKiii

bron: Left Lane

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws