Wallpaper Woensdag: Lancia's hoogdagen in de rally (7 wallpapers)

Ooit was Lancia nog een merk dat niet bestond uit gerebadgde Amerikanen. Een merk met een drijfgeest om u tegen te zeggen. Een merk met compleet gestoorde én geniale ingenieurs. Een merk met de beste piloten. Een merk met een passie voor rally. Een selectie van legendarische Lancia's in hun natuurlijke habitat: onverharde wegen.

Lancia was niet zomaar een merk dat mee dingde naar de beker in de rallysport, maar een merk dat er alles voor over had. De eerste mid-engined rally wagen met vierwielaandrijving is daar het perfecte voorbeeld van. In de Lancia Delta S4 puurden ze meer dan 560 pk uit een 1759 cc viercilinder met behulp van een turbocharger, supercharger en een hoop andere geavanceerde technieken. De Delta S4 was zelfs getest onder extreme condities. Hierbij werd met 5 bar aan boost zelfs tegen de 1000 pk bereikt.

Lancia blijft tot op heden het meest succesvolle merk dat ooit heeft meegedaan aan het World Rally Championship (WRC) met 10 constructeurs en 4 rijderstitels. Dit grotendeels te denken aan hun schitterende techniek. Een selectie.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat. Heb je zelf nog een wallpaper gerelateerd aan het thema? Aarzel niet om hem in de comments te plaatsen! Hetzelfde voor mocht je een idee hebben voor een toekomstig thema, input van onze lezers is altijd meer dan welkom!

Lancia 037

lancia 037

Lancia Stratos

"The most heterosexual car I've ever been in." ~ Jeremy Clarkson

lancia stratos

lancia stratos

lancia stratos

Lancia Fulvia HF Rally

"It really is as pretty as the sun setting over Charlize Theron." ~ Jeremy Clarkson

lancia fulvia hf rally

Lancia Delta Integrale

lancia delta integrale

Lancia Delta S4

lancia delta s4

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yvesw 11:33
afbeelding van Yvesw

Die van de Delta Integrale is echt een prachtige foto met zijn blauwe xenon! Ben mezelf aan het overtuigen om hem op mijn achtergrond te zwieren.

+ Een f$cking heerlijke Delta!
- onnozelaar met paraplu
+ Mistige sfeer
- Niet mooi gecentreerd
+ God wat ziet die Delta er heerlijk uit in dat blauw
- Al de andere Delta's op de foto
- Niet van de meest zuivere kwaliteit

aj... zo dichtbij Nathan! :p Volgende keer lukt het je mss wel om me te overtuigen :) Maar tot op "hedendage" blijft de standaard achtergrond leven bij me ;)

Techno Patat 11:47
afbeelding van Techno Patat

Die intro was Episch Nathan (met de grote E!), je voelt je liefde voor het merk! Het droop bijna van m'n scherm af!

Over de foto's: die blauwe delta is idd enorm vet! Was ik een rallyfan dan stond hij er zeker op! Maar ik ben zo iemand die maar om de 6 maand een nieuwe wallpaper zet, dus blijf ik nog wat bij die wegen! ( waag het dus niet van volgende week een topic aan de Mclaren F1 of Mercedes te wijden hé, dan moet ik tradities breken :(! )

Karel 16:18
afbeelding van Karel

Het is nogal moeilijk om niet van het automerk te houden dat de Aurelia en de Lambda op de wereld los liet. Bovendien klinkt die naam "Lan-sji-a" als een klok :)

Yvesw 19:09
afbeelding van Yvesw

@Messer: Allée, ik heb me ook laten vangen :) Na een 2de kijk was het de nummerplaat die me kon overtuigen :)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws