Niets is nog echt: Audi's digitale binnenspiegel

Audi introduceerde de digitale spiegel al in de R18 Le Mans-racers en nu wil men die technologie ook in seriewagens inbouwen. De eerste die een onechte spiegel zou krijgen is de R8 e-Tron, wanneer die in productie gaat. Een centrale unit produceert een contrastrijk beeld en kan zelfs hinderlijke koplampen van andere wagens uitvlakken, zoals de huidige spiegels met nachtzicht. De camera zelf bevindt zich in een aerodynamische huls die bij koud weer verwarmd kan worden.

Een 7,7 inch display (AMOLED, ofte Active Matrix Organic Light Emitting Diode) hangt op de plaats van een originele binnenspiegel.

Origineel is het vast en bij wagens met een kleine achterruit zal het wel een groot voordeel opleveren, wat het op de stationwagon van de gewone man aan toegevoegde waarde biedt tegenover een simpele binnenspiegel, is me niet helemaal duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 10:21
afbeelding van Yvesw

Oh boy, lijkt net of Pimp My Ride is langs geweest... Giga tv schermen op plaatsen waar het niet moet...

Yvesw 13:06
afbeelding van Yvesw

@Kevin: Met dat concept ben ik al jaren bezig ;)

Techno Patat 15:53
afbeelding van Techno Patat

@kevin: dat laatste meent hij dus echt hé, let maar op met je gezwans :P!

Ot: bij een R8 kan ik het nu nog begrijpen, maar bij merendeel van de wagens is het nu niet echt een meerwaarde... Al moet ik eerlijk zijn: ik ga binnenkort een nieuw ICE plaatsen dat voorzien is op een achterruitrijcamera en ik overweeg het eigenlijk wel... Het kan maar gemakkelijk zijn denk ik dan...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws