Komt er een V8 Aston Martin Cygnet ?!

Aston Martin Cygnet V8 VantageWell hello, crazy rumor. En dat op een zonnige zondag. Volgens een insider werkt Aston Martin aan een opgeblazen variant van de Cygnet. Een variant die een moderne interpretatie kan worden van de legendarische Renault 5 Turbo. Aston Martin wil namelijk de V8 motor van de Vantage achteraan in de Cygnet leggen. Daarmee krijgt Aston Martin een wagen in haar gamma waar de motor achteraan ligt.

Dat Aston Martin fans niet opgetogen zijn met de Cygnet kunnen we begrijpen, maar de stadsrakker moet ervoor zorgen dat de supercars gebouwd kunnen blijven worden. En als de Britten dan nog zo genereus zijn om en compleet van de pot gerukte V8-variant te bouwen, dan kunnen we dat stiekem enkel toejuichen.

Amerikaanse media confronteerde Aston Martin met het nieuws, maar de Britten zeiden dat er niets van aan was. Voldoende materiaal dus blijkbaar om er van uit te gaan dat ze logen en wel degelijk aan een V8 Cygnet werken. Journalisten horen nu eenmaal alleen wat ze willen horen.

cygnet V8

via Jalopnik

Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 18:28
afbeelding van Yvesw

Een Clio V6 opvolger met een kostprijs van een goede 100.000 knoeten wrs... Al kan ik het concept alleen maar toejuichen!

Kenny 19:32
afbeelding van Kenny

Lijkt me toch eerder een goeie grap. Volgens mij is de Cygnet toch net te klein om een V8 te herbergen in z'n achterkant. Laat staan dat het past in AM's mentaliteit...

filip 20:02
afbeelding van filip

Waarom niet. Het volgende project bij de andere automerken zal dat ook zijn.

Vale46 23:15
afbeelding van Vale46

Lachen! :D
Eens de plaats er is voor een 4.7L V8, kan je er wel een 500pk uit krijgen. In een Toyota IQ!!
Madness!!

Adolf Van Oostende 01:08
afbeelding van Adolf Van Oostende

Uw reactie