Jaguar XJ en XF nu ook met vierwielaandrijving

jaguar XF en XJ fourwheeldrive

Jaguar maakt bekend vierwielaandrijving te introduceren op haar XF en XJ, dat zijn de eersten in het huidige gamma.

De berlines zouden daarmee een betere grip en rijstijl moeten bieden zonder afbruik te doen aan het Jaguar gevoel. In normale omstandigheden zal het meerendeel van het vermogen worden gestuurd naar de achterwielen, maar wanneer het tricky wordt zal een deel van het koppel naar de voorwielen worden gestuurd (klik hier voor foto daarvan). Daardoor zou er meer grip en dus minder wielspin moeten zijn.

De vierwielaandrijving zal voorlopig enkel beschikbaar zijn met de 3.0 liter V6 benzinemotor onder de kap, die heeft 340 pk, een achttraps-automaat en start/stop technologie. Jaguar had al eens een vierwielaangedreven variant in het gamma, toen op basis van de X-type, maar dat is alweer een tijdje geleden.

De XJ met vierwielaandrijving is beschikbaar vanaf 93.600 euro, dat is 4.900 euro meer dan dezelfde XJ met achterwielaandrijving. De standaard XF met vierwielaandrijving begint bij 56.800 euro, dat is dan weer 3.000 euro meer dan dezelfde XF met achterwielaandrijving.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
duckje 17:03
afbeelding van duckje

als jaguar de duitsers wil beconcurreren en 800000 eenheden per jaar wil produceren. (was dat nu met of zonder land rover?) dan is het geen onlogische zet om een audi a6 allround killer in het gamma te hebben.

B4 12:02
afbeelding van B4

Je ziet dat Jaguar serieus aan het veranderen is sinds het eigendom is van Tata. Chapeau en hopelijk kunnen ze opboksen tegen de Duitse 3.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws