Nieuwe Dacia Logan toont zich voor het eerst

Via een Russische website lijken we de eerste foto's te hebben van de nieuwe Dacia Logan, de budget sedan van de Renault groep. Na de Duster, Lodgy en Dokker heeft de Roemeense constructeur opnieuw iets nieuws klaar. De wagen wiens huidige generatie voor 6.490 euro over de toonbank gaat, ging al sinds 2004 mee en dus klaar voor een nieuwe snoet. De veranderingen zijn snel duidelijk. Nieuwe lichtunits, nieuwe grille en een stuk minder hoekig. Ondanks de budgetrestrictie een relatief verfijnde auto dus, vooral achteraan. Binnenin is er zelfs plaats voor een entertainmentsysteem met LCD scherm in de middenconsole.

Renault zal dit jaar nog 250 miljoen euro investeren in haar fabriek in Roemenië. Met dat geld zal de fabriek in Mioveni omgebouwd worden zodat ze niet enkel de nieuwe generatie Logan kan bouwen, maar ook een reeks nieuwe motoren. Onder de kap van de nieuwe Logan zal de 0,9 liter grote driecilinder schuilen met 90 pk en een 115 pk sterke 1.2. Beide motoren zullen nadien ook beschikbaar zijn in de nieuwe Clio.

dacia logan

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
duckje 21:56
afbeelding van duckje

is hij nog wel even budgetvriendelijk als ik zaken zoals dat lcd scherm hoor. en is die 3 cilinder uit de clio wel goedkoop? ze gebruikten toch altijd OUDE techniek van renault.

maar ja, ik kan natuurlijk nog niks zeggen, de prijs is nog niet bekend.

Pieter A. 22:02
afbeelding van Pieter A.

"een infotainmentsysteem" op "een LCD scherm". Niemand weet hoe oud of nieuw dat zal zijn. Ik denk niet dat we een scherm à la 1-reeks gaan krijgen.

En de motoren die gedeeld worden lijkt me vooral een manier om de kosten sneller terug te verdienen. De tijd dat budgetmerken wegkomen met tweederangsonderdelen of verouderd spul is wat voorbij denk ik.

B4 23:46
afbeelding van B4

Zal dat LCD scherm gewoon niet hetzelfde zijn als dat van de Lodgy? Mogelijk kennen we zo dan meteen ook het dashboard van de nieuwe Logan

Waxweazel 08:30
afbeelding van Waxweazel

Die nieuwe motoren erin steken was beetje "verplicht" geworden.
De oude hadden zo een hoge Co2 uitstoot dat ze niet meer verkocht geraakten in teveel landen.

Als Renault de prijs van de Dacia's met nieuwe motoren nog altijd zo laag wil houden als de huidige gaan ze die nieuwe motoren in heel grote massa moeten produceren en aanbieden in vele modellen van Renault, Dacia en ook Nissan, ofwel met redelijk wat verlies produceren/verkopen de eerste 2 jaar.

duckje 09:09
afbeelding van duckje

oké, ik trek mijn negatieve gedachten maar weer in :-D

Mesoerrie 17:05
afbeelding van Mesoerrie

lang niet verkeerd eigenlijk, geslaagde facelift die wel nodig was.

(kleine typo in de tekst: RoEmenië)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws