Alfa Romeo pompt 300 pk uit een 1.8 blok

De Alfa Romeo 4C zal in zijn productieversie gebruik kunnen maken van een nieuw 1.8 turbo benzineblok met directe injectie. Dat blok krijgt zomaar even 300 pk. Alfa Romeo kondigde zopas aan dat de productie van het motorblok werd opgestart. Het blok zou zowel dwars als in de lengte kunnen worden ingebouwd. Nog volgens Alfa voldoet het blok aan de Euro VI-norm, iets wat nodig is om de Alfa Romeo 4C in de USA te verkopen.

Via: unica strada

Reacties: 11 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
timmeke alfa 21:09
afbeelding van timmeke alfa

Eindelijk terug echte alfa's

Techno Patat 21:54
afbeelding van Techno Patat

Yess, terug een in huis ontwikkeld blok! En geen uit de schappen van GM genomen en aangepast blok :p!

Ik hoop maar dat dit nieuws niet wil zeggen dat ze hun gewichts doel hebben laten vallen! Want in mijn ogen komt dit over als: Ja, hij wordt een beetje *kuch*dikker*, MAAR HIJ KRIJGT 300PK! (Op die manier vertel ik toch altijd slecht nieuws aan m'n baas :p!)

Cuore Sportivo 22:29
afbeelding van Cuore Sportivo

Klinkt als muziek in de oren :)

Pieter A. 09:09
afbeelding van Pieter A.

Klinkt goed, maar op wat eer na heb je hier als merk niets aan. Ik begrijp niet hoe je een merk als Alfa in amper 5 jaar volledig kapot kan maken.

Quin 12:14
afbeelding van Quin

Idd, Pieter.
Ik zie het ook eerlijk gezegd niet goed aflopen met Alfa. Twee modellen in gamma die al niet goed verkopen en in de andere klassen (sedan, SUV) is het nog 2-3 jaar wachten tot er iets nieuw komt :/. Plus, al de hoop op de Amerikaanse markt zetten, is wanhoopspoging.

Maar goed, ik ben al blij dat er toch eens iets van concreet nieuws komt over de 4C, want ik zag deze ook al op de lange baan geschoven worden.

Pieter A. 12:16
afbeelding van Pieter A.

Jup, alleen vreemd dat ze hiermee afkomen in plaats van even door te werken aan een sedan. Iets dat het goed doet in de leasing, iets waar een gemiddelde man met kinderen iets aan heeft. Ze verkopen dan al geen bal, gaan ze nog een coupé in een niche lanceren. Volgorde lijkt me totaal fout, zoals je zelf aangaf

Techno Patat 14:03
afbeelding van Techno Patat

Amen to Pieter en Quin! Ik hoop dat het nog goedkomt, maar personelijk vrees ik een beetje voor de toekomst!

Anonieme gebruiker 16:25
afbeelding van Anonieme gebruiker

@ Timmeke :

Tja, je moet wel iets doen als je zwabberende Amerikaanse hokken als Alfa's wil gaan slijten... Dus "echte" alfa's ? Ik dacht het niet.

Heiligschennis is meer een woord dat van toepassing is...

Quin 22:08
afbeelding van Quin

Stiekem 'hoop' ik dat VAG ze in de toekomst misschien gaat oppikken. Er zijn soms geruchten geweest en steeds ben ik verbaasd van de negatieve kritieken van Alfisten hierop.

1. Ze redden een merk met een ontzettend rijk verleden.
2. De eigenheid van het merk blijft behouden. Schoolvoorbeeld hiervan is Lamborghini. Sinds de overname in 1998 geen onwaardige Lambo uitgekomen. Integendeel, ze zien er (imo) steeds beter en agressiever uit.
3. Afwerkingskwaliteit kan er alleen maar op vooruitgaan. Again, vergelijk de Lambo's voor en na de overname, hemelsbreed verschil. En qua afwerkingskwaliteit kan het met Alfa zeker nog beter.

Pieter A. 23:55
afbeelding van Pieter A.

Quin, klopt. Maar er is bij VAG nu al ruzie om de positie van Skoda binnen de groep en de eeuwige mislukkeling Seat. Als je al hun huidige producten naast elkaar zit, wordt het moeilijk ook Alfa een eigen stekje te geven denk ik.

Mesoerrie 10:45
afbeelding van Mesoerrie

Als VAG Alfa zou overnemen, dan lijkt mij dat ze Seat zullen laten doodbloeden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws