Winterkorn: Seat en Skoda doen het goed, VW XL1 in productie

In de race om 's werelds grootste te worden, heeft Volkswagen al zijn dochtermerken nodig. Het Spaanse Seat leek wat te slabakken de laatste jaren en vele sceptici denken dat dit het volgende merk is dat zal worden opgedoekt. Volgens de laatste berichten is Volkswagen CEO Winterkorn echter positief over de vooruitgang die het merk maakt. Zo zijn er de stijgende verkoopscijfers, de aankondiging van verschillende nieuwe modellen voor de toekomst en de aanwezigheid en appreciatie van Seat op de Chinese markt.

"

I must say, I am pleased with what is happening at Seat right now," voegt Winterkorn er nog aan toe. Skoda, dat andere dochtermerk is ook goed bezig volgens de CEO van Volkswagen. Hij prijst de eigenschap om de term 'budgetvriendelijkheid' met technologisch sterke wagens te combineren. Volgens hem is Skoda één van de snelst groeiende merken. Zo wil Skoda de productie tegen 2018 op 1,5 miljoen exemplaren brengen, vorig jaar produceerde men 762.000 Skoda's.

Over zijn eigen Volkswagen wilde Winterkorn ook nog wat kwijt.Zo denken ze niet aan een motorfietsenmerk voor hun portefeuille en evolueert de XL1 langzaam maar zeker richting productiestadium. Vanaf 2013 wil Volkswagen een klein aantal productiewagens in Duitsland zien rijden. De productie zou plaatsvinden in Dresden (waar op dit moment de Phaeton van de band rolt) of in Wolfsburg (Volkswagens heimat).

Bron: Autonews Europe

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws